Valldoreix comença a obrir franges de seguretat contra incendis per a l'inici de la temporada d'estiu

Es preveu que les tasques de manteniment finalitzin el 15 de juny


  • Comparteix:

Valldoreix comença a obrir franges de seguretat contra incendis / Foto: EMD Valldoreix

Valldoreix comença a obrir franges de seguretat contra incendis / Foto: EMD Valldoreix

Valldoreix dona el tret de sortida a la temporada d'estiu amb les tasques de manteniment i obertura anuals de les franges de protecció contra el foc i de neteja del sotabosc. Aquestes accions se centren en les zones boscoses al voltant de la zona urbana de la vila, al límit amb el Parc de Collserola i a les àrees de bosc interiors de la vila, amb l'objectiu de protegir la natura i els nuclis habitats dels episodis d'incendis que puguin aparèixer durant els mesos de més calor de l'any. L'EMD de Valldoreix preveu que aquestes tasques finalitzin el 15 de juny.

Aquest dimarts, els equips de treball han començat amb les tasques de manteniment sobre les aproximadament 39 hectàrees de franges de protecció presents a Valldoreix. A banda de les accions de manteniment i obertura de les franges de prevenció del risc d'incendis, l'EMD també ha posat en marxa les habituals tasques de desbrossament del sotabosc amb l'eliminació de material llenyós mort, molt combustible i la poda de les parts inferiors dels arbres.

Amb aquesta acció, que es desenvolupa amb periodicitat anual, l'objectiu de l'EMD és minimitzar les probabilitats de propagació d'un incendi a l'entorn natural de Valldoreix i evitar que el foc pugui afectar el nucli urbà de la vila.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.