La col·lecció més personal de l'artista santcugatenc Adolf: 20 retrats de la seva filla

L'artista ha plasmat en paper el creixement de la noia fins al seu 18è aniversari


Temes relacionats

Els curtmetratges de dos santcugatencs, premiats a festival MK2 Corto Fest ( 7/mai/20)

L'artista Adolf dispara una fletxa al coronavirus ( 8/abr/20)


  • Comparteix:

L'artista santcugatenc Adolf ha resumit els 18 anys de la seva filla Ariadna en una vintena de retrats i dibuixos. En la seva col·lecció més personal, l'artista ha plasmat en paper i tela el creixement de la seva filla fins que ha complert la majoria d'edat. El primer, quan l'Ariadna només tenia hores de vida i, l'últim, en el seu 18è aniversari. Cada 20 d'abril, l'artista fotografiava la seva filla amb un any més de vida i, posteriorment, la plasmava en un paper o una tela utilitzant diferents tècniques, des del dibuix a l'aquarel·la. Enguany, però, la mateixa Ariadna s'ha pres la imatge que el seu pare acabaria pintant.

La primera obra d'aquesta sèrie mostra l'Ariadna amb només dues hores de vida en un realista dibuix fet a llapis. Des d'aleshores, Adolf ha convertit en art el creixement de la seva filla fins que ha complert els 18 anys. A causa del confinament decretat per l'estat d'alarma, l'artista santcugatenc ha pogut enllestir la darrera obra en qüestió de setmanes i, ara, espera treure el conjunt de retrats a la llum.

Tot i que es tracta d'una col·lecció privada, l'Adolf busca un espai d'art, museu o sala on poder exposar la sèrie d'obres i compartir amb la ciutadania el creixement de l'Ariadna. L'artista santcugatenc ha explicat a Cugat Mèdia que ha considerat el 18è aniversari de la seva filla 'un bon moment' per exposar totes les peces però, també, que la seva idea és continuar amb aquest projecte artístic molts anys més.


Adolf

Jo treballo a partir d'una fotografia, el dia del seu aniversari fem una sessió de fotos. En aquest últim retrat, la fotografia se l'ha fet ella en el mirall amb una càmera. Segons com és la fotografia d'aquell dia, decideixo si vull fer un dibuix, una pintura a l'oli o una aquarel·la.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.