La FAADA alerta d'un possible cas d'un gos que viu tancat en un petit balcó de Sant Cugat des de l'estiu de l'any passat

L'Ajuntament coneix la situació, en la qual no troba res susceptible de denúncia, però avisa que prendrà mesures si es detecta maltractament animal


  • Comparteix:

El gos es troba en un balcó de Sant Cugat de menys de dos metres quadrats / Foto: FAADA

El gos es troba en un balcó de Sant Cugat de menys de dos metres quadrats / Foto: FAADA

La Fundació per a l'Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA) ha emès un comunicat on explica que un gos de la raça boxer viu tancat en un petit balcó, de menys de dos metres quadrats, des de fa mesos. L'entitat ha presentat una instància a l'Ajuntament de Sant Cugat on demana el decomís de l'animal. Fonts municipals han explicat a Cugat Mèdia que l'àrea de Benestar Animal té constància de la situació i que, de fet, agents de la Policia Local s'han personat al pis, on no han trobat res susceptible de denúncia. En una piulada, a més, detallen que 'si es confirma maltractament animal es prendran les mesures pertinents'.



La FAADA explica que ha recopilat proves i ha presentat diferents escrits al consistori. Detalla que el gos es troba generalment amb les persianes abaixades. 'La falta de llibertat pot generar ansietat i frustració en els animals i afecta directament el seu benestar', alerta la fundació, que també es queixa que hi ha testimonis que ja van traslladar a l'Ajuntament la situació i que encara no s'ha revertit. L'advocada del cas, Anna Estarán, a més, assegura que ja s'ha obert un expedient sancionador al propietari del gos, però que això no ha canviat res.

L'entitat explica que havia de trobar-se amb l'executiu, però 'es va anul·lar la reunió i tota comunicació'. Des del govern, però, rebutgen aquesta afirmació i deixen la porta a oberta a col·laborar amb tothom per abordar la situació per trobar la millor solució.


Anna Estarán

Sempre intentem col·laborar amb els ajuntaments. En aquest cas hem vist un ajuntament opac que no ha volgut col·laborar amb nosaltres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.