Compromís municipal a Sant Cugat per incorporar la perspectiva de gènere en polítiques municipals

La declaració institucional d'aquest dilluns al ple estava prevista per al ple municipal de març, suspès pel coronavirus


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la manifestació d'enguany pel 8M / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de la manifestació d'enguany pel 8M / Foto: Cugat Mèdia

L'Ajuntament ha commemorat, aquest dilluns el Dia Internacional de la Dones, celebrat el 8 de març. Durant el ple municipal s'ha llegit una declaració institucional prevista, inicialment, per a la sessió plenària de març i que va quedar suspesa a causa de la crisi del coronavirus. Així, els grups municipals s'han adherit al manifest de la Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis (ACM) que 'reivindica els drets de les dones i el dret a tenir polítiques públiques amb perspectiva de gènere'.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

El manifest del 8M d'enguany posava l'èmfasi en el dret de les dones a 'viure lliures de violències masclistes' i en el deure d'eradicar 'la xacra de les agressions físiques i psicològiques'. El text també reivindica igualtat en els drets econòmics i socials i reclama una 'educació pública, laica, inclusiva i feminista'.

El govern municipal, seguint el manifest, reconeix la seva 'capacitat a millorar les condicions socials i laborals de les dones a través de mesures i accions basades en l'anàlisi de la realitat territorial'. L'Ajuntament es compromet a assumir la incorporació de la perspectiva de gènere en les polítiques municipals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.