EdBuilding reacciona a la possible reobertura de centres educatius en fase 2

Sindicats i entitats lamenten assabentar-se'n a través dels mitjans i reclamen concreció en els plans de desconfinament


  • Comparteix:

El retorn a l'escola està ple d'incerteses / Foto: Lluís Llebot

El retorn a l'escola està ple d'incerteses / Foto: Lluís Llebot

L'anunci del director general de Centres Públics del departament d'Educació de la Generalitat, Josep González-Cambray, al programa FAQS de TV3 que durant la fase 2 es tornarien a obrir escoles i instituts ha generat remor entre el sector educatiu. Sindicats, entitats educatives i docents a títol particular, com la directora del Catalunya, Núria Mora, han expressat la seva sorpresa per conèixer aquesta intenció en una entrevista en un mitjà i reclamen concreció en les mesures de desconfinament per poder-lo preparar amb garanties. El 'Sant Cugat a fons' n'ha parlat amb la pedagoga i formadora de l'entitat santcugatenca EdBuilding Teresa Terrades.

ESCOLTA-HO

En la línia de sindicats com USTEC i la Intersindical-CSC, Terrades ha assenyalat que per poder afrontar un possible desconfinament el primer que cal fer és tenir clar quins han de ser els passos i que això passa, necessàriament, perquè els centres siguin els primers en ser-ne informats. Centres que han fet un 'esforç enorme' per mantenir l'activitat lectiva amb una 'gran incertesa' sobre el calendari i els propers passos a seguir. Tot plegat, ha atiat els rumors sobre si es tornarien a obrir o no les escoles, un fet per al qual encara no és té 'cap garantia'. Per això caldria establir els terminis i les condicions del desconfinament per poder preparar centres i docents.

Això no ha de ser només des del punt de vista acadèmic, ja que Terrades reconeix el rol de 'custòdia' que fa l'escola, essencial perquè els pares puguin anar a treballar i les empreses recuperin el màxim de normalitat, però adverteix que aquesta tasca no ha recaure 'únicament' en els centres educatius. 'Entenem i volem assumir aquest rol, però l'hem de fer amb garanties per no posar en perill professorat i, sobretot, alumnat', ha remarcat. Una feina que reconeix que és 'molt complicada', però reclama que es faci tenint en compte totes les dimensions del problema i valorant l'opinió de tots els actors que hi participen.


Teresa Terrades

Entenc que els polítics tenen una feina molt complexa. Podem estar opinant i volem que se'ns escolti, però també entenc que han de prendre decisions que han d'incloure molts més aspectes de la societat en general. I no és senzill perquè desconeixem el virus.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.