Les mascaretes infantils de l'Ajuntament es començaran a repartir aquest dimecres

L'Ajuntament té previst distribuir prop de 15.000 mascaretes infantils


Temes relacionats

Les mascaretes seran obligatòries als espais tancats i a la via pública 'si no es pot garantir' la distància mínima (18/mai/20)

Mascaretes Solidàries Sant Cugat ha entregat més de 13.000 peces autofabricades (17/mai/20)

Sant Cugat repartirà prop de 15.000 mascaretes entre els infants de la ciutat (12/mai/20)


  • Comparteix:

Imatge d'una família amb mascaretes / Foto: ACN

Imatge d'una família amb mascaretes / Foto: ACN

L'Ajuntament té previst iniciar la distribució de prop de 15.000 mascaretes infantils aquest dimecres, segons ha concretat el consistori a Cugat Mèdia. Els usuaris del Taller Jeroni de Moragas són els encarregats d'empaquetar els lots, que incorporen una mascareta fet a per persones voluntàries de l'entitat rubinenca Robin Hat i un un tríptic amb un manual d'instruccions. Els paquets, que s'havien de començar a repartir divendres passat, es deixaran a les bústies de les cases de la ciutat.

L'objectiu és assegurar que els nens i nenes de la ciutat d'entre 3 i 14 anys disposin de mascaretes adequades durant les primeres fases de desconfinament. Des de fa més de dues setmanes els infants poden sortir el carrer en determinades franges horàries. En un comunicat, l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha destacat que Sant Cugat és 'una ciutat plena d'infants' i que eines com la mascareta i la distància de seguretat serveixen per prevenir nous contagis. Ingla també ha recordat que és 'un col·lectiu d'edat que pot transmetre el virus amb molta facilitat'.

De fet, el govern espanyol obligarà a dur mascaretes als espais tancats i a la via pública 'si no és possible garantir la distància mínima de seguretat de dos metres'. La mesura es regularà en els propers dies en una ordre ministerial i s'afegeix a la obligatorietat de dur-la al transport públic. La decisió, que feia dies que estava sobre la taula, s'ha acordat aquest dilluns a la tarda a la reunió del Consell Interterritorial de Sanitat amb les comunitats autònomes.

El cost total d'aquesta remesa de mascaretes ha estat de 18.135 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.