Sant Cugat acumula 744 positius de Covid-19 i confirma la frenada de contagis

L'augment de positius registrats a Sant Cugat aquesta setmana ha estat del 2%, mentre que en el mateix període de fa un mes era del 69%


  • Comparteix:

Els casos de Covid-19 a Sant Cugat ja no creixen amb tanta força / Foto: CCO

Els casos de Covid-19 a Sant Cugat ja no creixen amb tanta força / Foto: CCO

Sant Cugat acumula 744 casos positius de Covid-19, el que representa un 0,82% de la població i una taxa estandaritzada per cada 10.000 habitants de 98,11. A més, des del Departament de Salut es comptabilitzen 2.196 casos sospitosos al municipi, és a dir, aquelles persones que han presentat símptomes i un professional sanitari els ha classificat com a possible cas, però no han passat una prova diagnòstica PCR o test ràpid. Les xifres demostren que el creixement de positius a la ciutat s'ha estancat, mentre que just fa un mes, la setmana del 15 al 22 d'abril, es va registrar un augment de gairebé el 69%, aquesta darrera setmana l'increment ha estat del 2,06%.

En comparació amb d'altres municipis veïns, Sant Cugat comparteix un percentatge de població afectada similar. A les cocapitals de comarca, Terrassa registra un 0,78% de positius i Sabadell un 0,96%. A Rubí ha donat positiu a alguna prova diagnòstica el 0,7% de la població, mentre que a Cerdanyola ho ha fet l'1,03%. A Barcelona, la xifra se situa en el 0,93%. En percentatge de casos sospitosos, aquests municipis també presenten unes xifres similars, d'entre el 2 i el 3% de la població.

A l'àrea metropolitana nord, la regió sanitària on s'inclou Sant Cugat, hi ha 15.558 positius, una xifra més baixa que la d'aquest diumenge després que Salut hagi informat d'un error en el recompte de dades. Segons el departament, un hospital de Barcelona, que no ha concretat, havia estat comptant com a positius casos que en realitat eren negatius des de l'inici de la recol·lecció de dades, fet que ha provocat el desajustament tant a la regió sanitària de Barcelona ciutat com a les dues àrees metropolitanes. A més, a l'àrea metropolitana nord hi ha 51.875 sospitosos.

Per residències, les xifres en aquesta regió sanitària són de 3.293 positius confirmats i 9.628 sospitosos, mentre que en aquesta mateixa àrea s'han comptabilitzat 2.697 morts, 1.518 en hospitals i 758 en residències, a banda de 278 no classificats i 128 en domicilis.

En total, a Catalunya es registren 60.148 persones infectades per Covid-19 des de l'inici de la pandèmia i 205.164 casos sospitosos. La xifra de defuncions se situa a les 11.666 persones des de l'inici de la crisi.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.