El nombre de famílies ateses per Càritas Sant Cugat augmenta un 85% per la crisi del coronavirus

Unes 1.100 persones han necessitat ajuda de l'entitat en els últims dos mesos


Temes relacionats

Sant Cugat supera les 3.000 persones aturades a l'abril amb un augment de rècord ( 5/mai/20)

Treball en temps de confinament: l'ajuda que no pot parar (17/abr/20)


  • Comparteix:

Unes 500 famílies han acudit a la delegació local de Càritas per demanar ajuda des de l'inici de la crisi del coronavirus. Segons dades de l'entitat, el 20 de març atenien 268 famílies que anaven a buscar menjar al rebost de manera habitual. Gairebé dos mesos després, aquesta xifra ha augmentat més d'un 85% i el nombre de famílies era, el 14 de maig, de 498. En total, 1.136 persones. El nombre augmenta cada setmana i Càritas Sant Cugat preveu que, aviat, la xifra de març es duplicarà.

El Mossèn Emili Marlés, rector de la Parròquia de Sant Pere d'Octavià, assegura que Càritas és un 'indicador molt bo' dels efectes d'una crisi, ja que, quan en comença una, a l'entitat 'es veu de seguida' per l'augment de peticions d'ajuda.

La delegació local de Càritas atribueix aquest exponencial creixement de famílies que necessiten ajuda a la crisi causada per la pandèmia. L'entitat remarca que moltes de les persones que feia temps que no necessitaven ajuda, ara han hagut de tornar-hi a causa de la pèrdua de llocs de feina.


Mossèn Emili Marlés

Càritas és un indicador molt bo, quan comença una crisi a Càritas es veu de seguida. En aquests dos mesos, estem en un 80% alt, i puja cada setmana, de persones noves que venen a buscar aliments a Càritas.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.