Un ramadà confinat i de cooperació

La comunitat musulmana de Sant Cugat s'ha organitzat per fer arribar el menjar a totes les famílies


Temes relacionats

Les comunitats religioses de Sant Cugat afronten el desconfinament amb prudència (22/mai/20)


  • Comparteix:

La comunitat musulmana de Sant Cugat ha viscut enguany un ramadà diferent marcat per la crisi del coronavirus. En confinament, els musulmans han canviat les grans reunions familiars i amb amics, per la unitat familiar, i s'han organitzat per fer arribar el menjar a les persones més vulnerables de la comunitat. Cugat Mèdia ha acompanyat el col·lectiu durant aquests dies de ramadà.

Els musulmans han acabat aquest diumenge el ramadà. Des del 23 d'abril passat, l'han viscut confinats a casa, una situació extraordinària. Des del Centre Islàmic del Vallès, s'ha promogut que els membres de la comunitat es quedessin a les seves llars i s'han adaptat les pregàries a l'entorn familiar.

És per això, que l'entitat ha creat aquests dies una xarxa de voluntaris per fer arribar l'àpat del vespre als més vulnerables, com ha explicat a Cugat Mèdia el vicepresident del Centre Islàmic del Vallès, Zubair Mejdubi. També s'han coordinat amb Càritas Sant Cugat.

Una vegada acabat el ramadà, ara el Centre Islàmic del Vallès es planteja com recuperar l'activitat habitual. De moment, no saben quan es reprendran les pregàries en comunitat i mantindran el funcionament d'aquests dies.




Zubair Mejdubi

Hem promogut que la gent es quedi a casa. Així, nosaltres ens encarreguem de portar el menjar perquè la gent no surti.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.