La Cavalcada 2005 a Sant Cugat ha batut rècords de públic i de carrosses engalanades


  • Comparteix:

Catroze carrosses han participat al concurs, en una de les cavalcades més massives dels últims temps

Catroze carrosses han participat al concurs, en una de les cavalcades més massives dels últims temps

La Cavalcada dels Reis Mags d'aquest any ha desfilat pel centre de Sant Cugat acompanyada del seguiment ciutadà més massiu dels últims temps. L'èxit de participació també s'ha notat en la comitiva, integrada per catorze carrosses i quatre vehicles guarnits. Per segona vegada, Creu Roja i l'escola bressol La Mainada han guanyat el primer i segon premi del concurs, mentre que la botiga Jardinarium han quedat en tercer lloc.

En helicòpter i amb un retard de mitja hora, els tres Reis d'Orient han aterrat un any més al Pla de Vinyet, on els esperaven milers de santcugatencs. L'arribada de Ses Majestats ha estat marcada pels tradicionals discursos de l'alcalde i el Rei Melcior. Lluís Recoder ha tingut un record pels atemptats de Madrid, la guerra d'Iraq i les víctimes del sisme del sud-est asiàtic, mentre que el Rei Blanc ha emplaçat als més petits a llegir molt amb motiu de l'Any Internacional del Llibre i la Lectura.

El periple pels principals carrers de la ciutat s'ha desenvolupat amb normalitat, i ha arribat a un dels moments àlgids al Monestir. En aquest emplaçament ha tingut lloc la recepció que mossèn Blai Blanquer ha fet a Ses Majestats, que han realitzat l'ofrena de l'or, l'incens i la mirra al nen Jesús.

Enguany, la cavalcada ha recuperat el seu recorregut tradicional, un cop finalitzades les obres de vianantització del centre. Pels organitzadors, aquesta ha estat una de les claus del rotund èxit de participació que s'ha viscut aquest any. Ho explica un dels membres de l'associació Amics dels Veterans i Penya Regalèssia, Pepe Pros.

Pepe Pros

Estem molt contents. S'ha pogut recuperar l'antic recorregut pels carrers del centre, que ja estan acabats. Hi ha hagut molta gent a tot arreu, ha anat molt bé.


I és que la Cavalcada del 2005 ha estat la més participativa dels últims anys, tant per la presència de ciutadans a tot el seu recorregut com pel nombre de carrosses que s'hi han sumat. Un total de catorze carrosses i quatre vehicles engalanats hi han participat, una xifra rècord que ha donat molt de color a la comitiva reial.

La cavalcada s'ha acabat a la plaça de Barcelona, on una multitud de nens i nenes han fet cua per entregar les seves cartes a Ses Majestats d'Orient. La corporació municipal en ple ha rebut els tres Reis i els ha donat forces, amb un aperitiu, per preparar-se per la dura tasca de repartir els regals a totes les llars.

L'alcalde, Lluís Recoder, no s'ha volgut perdre aquesta celebració, i ha fet una valoració molt positiva de la cavalcada d'enguany.

Lluís Recoder

Hi havia molta gent a tot el recorregut. Les carrosses feien molt de goig. Sant Cugat és la ciutat dels nens i les nenes, i per això la cavalcada es viu amb molta intensitat.


Al final del recorregut, s'han entregat els premis del cinquè concurs de carrosses. Per segon any consecutiu, Creu Roja i La Mainada han rebut el primer i segon premi respectivament, mentre que la botiga Jardinarium ha quedat en tercera posició.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.