10 preguntes i respostes sobre la fase 1 de la desescalada

Tot el que cal saber sobre la nova fase del desconfinament


Temes relacionats

La fase 1 es fa notar a Sant Cugat amb terrasses i més activitat comercial (25/mai/20)

[MAPA] A quins municipis puc anar des de Sant Cugat en fase 1? (25/mai/20)


  • Comparteix:

Les terrasses de Sant Cugat han tornat al carrer / Foto: Cugat Mèdia

Les terrasses de Sant Cugat han tornat al carrer / Foto: Cugat Mèdia

La posada en marxa de la fase 1 pot generar dubtes entre la ciutadania. Per exemple: quan es pot anar a prendre un cafè a la terrassa? Es mantenen la limitació per parelles per sortir a passejar? Cal portar sempre mascareta? Cugat Mèdia respon aquestes i més preguntes sobre la nova etapa del desconfinament.

Puc sortir de Sant Cugat?
Sí, però dins dels límits de la regió sanitària. En el cas de Sant Cugat, es pot anar a gairebé totes les localitats del Vallès Occidental i Oriental, a bona part del Maresme i les ciutats de Sant Adrià de Besòs, Badalona i Santa Coloma de Gramenet. Des de Cugat Mèdia t'oferim un mapa on es delimita l'àrea.

A quina hora es pot anar a les terrasses dels bars i restaurants?
Es pot anar als bars i restaurants a qualsevol de les hores que l'establiment estigui obert. És a dir, no està subjecte a les franges horàries establertes per sortir a passejar i fer esport.

Puc sortir a passejar amb la meva parella i la canalla?
Sí. Amb la fase 1 està permès que surtin a passejar grups de fins a 10 persones. Per tant, es pot quedar amb persones que visquin a domicilis diferents.

Encara he d'anar a fer esport sense acompanyament?
A partir d'ara ja està permès fer esport en grup, amb una limitació de 10 persones.

Encara hi ha limitacions per agafar el cotxe amb acompanyants?
En el cas de motocicletes i ciclomotors podran viatjar dues persones. En el dels vehicles de fins a 9 places, inclòs conductor, es poden ocupar totes les places si els ocupants resideixen al mateix domicili. En cas contrari, la limitació és de dues persones per fila si utilitzen mascareta i sempre respectant la màxima distància entre ells.

Es mantenen les franges per passejar i anar a fer esport?
Sí. Les persones grans poden sortir a passejar de 10h a 12h i de 19h a 20h; els adults poden acompanyar els menors d'edat de 12h a 19h. Els majors d'edat poden sortir a fer esport i a passejar de 6h a 10h i de 20h a 23h. Treure el gos és una de les activitats que està permesa en totes les franges.

Puc anar al cinema?
No. L'obertura de sales de cinema no està prevista fins a la posada en marxa de la fase 2 que, a Sant Cugat, arribaria com a molt d'hora el 8 de juny.

Cal que em posi la mascareta?
L'ús de mascareta és obligatori per als majors de sis anys en aquells espais oberts i tancats on no es pugui garantir la distància de seguretat de dos metres. Els infants de tres a cinc anys no estan subjectes a aquesta obligació, però sí que es recomana que portin una mascareta adaptada.

Quan puc anar a passejar el meu gos?
Sí, per a les necessitats de l'animal. També durant el passeig i l'activitat física i esportiva prevista, que estan subjectes a franges horàries.

Tinc més dubtes. On els puc resoldre?
El departament d'Interior ha elaborat un llistat amb prop de 200 preguntes i respostes sobre la fase 1.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.