La Farga recorrerà la resolució que els retira el concert pel model d'educació diferenciada per sexe

El centre no entén la decisió d'Educació i assegura que justificaran el seu projecte educatiu als tribunals


Temes relacionats

El govern de la Generalitat retira el concert educatiu a la Farga i el Viaró (23/mai/20)

El Consell de Ministres renova els concerts escolars, també dels centres que segreguen per sexe (16/feb/18)


  • Comparteix:

Imatge de la Farga, a Sant Cugat / Foto: Google Maps

Imatge de la Farga, a Sant Cugat / Foto: Google Maps

La Farga recorrerà la resolució d'Educació de revocar el concert a les escoles que segreguen per sexe. Des del centre es mostren 'molt sorpresos' amb la decisió i argumenten que 'no ha canviat cap normativa des de fa dos anys', quan se'ls va renovar el concert. El director de l'escola, Miquel Riera, ha assegurat en declaracions a Cugat Mèdia que la situació 'està en mans dels advocats', diu estar segur 'de guanyar' i ha donat un 'missatge de tranquil·litat a les famílies'.

Segons publicava el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) a finals de la setmana passada, el govern va decidir retirar el concert educatiu a la Farga i el Viaró, a més de nou escoles catalanes més, perquè 'no compleixen el principi de coeducació a través de l'escolarització mixta i que ha de ser objectiu d'atenció preferent'. Riera ha defensat que la llei 'avala el projecte educatiu de la Farga' i que 'no es considera discriminació'.

Educació va requerir a aquestes 11 escoles que en 10 dies aportessin el projecte educatiu del centre i al·leguessin 'les raons pedagògiques en què fonamenten l'elecció del model d'educació diferenciada per sexes'. Des del centre santcugatenc asseguren que ho van fer i no entenen que la interrupció dels tràmits administratius un cop decretat l'estat d'alarma per la pandèmia de la Covid-19 impliqui automàticament la no renovació del concert.

La Generalitat, això sí, segons el text del DOGC, concedeix un any de pròrroga als centres 'donada la situació excepcional per la pandèmia de coronavirus' per evitar 'el greu perjudici per a les famílies d'assabentar-se que el centre no estarà concertat el curs vinent'.


Miquel Riera

Està fora de lloc que hi hagi aquesta resolució suprimint el concert a la nostra escola. Ho recorrerem i estem convençuts que guanyarem. No hi ha cap normativa que impedeixi que La Farga estigui concertada, fa dos anys ens ho van concertar i ho han de seguir fent perquè no ha canviat cap normativa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.