L'Hospital Universitari General de Catalunya implementa l'ús de larves per curar úlceres necròtiques

La teràpia consisteix a utilitzar larves sobre les lesions per ajudar a la cura dels teixits


  • Comparteix:

L'Hospital Universitari General de Catalunya / Foto: HUGC

L'Hospital Universitari General de Catalunya / Foto: HUGC

El Servei de Cirurgia General de l'Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC) ha implementat una teràpia amb larves estèrils per disminuir la fibrina i l'esfàcel a les ferides i per reduir la càrrega bacteriana al teixit infectat. Aquest procediment s'està utilitzant en pacients amb úlceres cròniques que fa més de dos mesos que estan en evolució i en els quals no han funcionat altres tractaments. Els resultats obtinguts han estat molt positius, especialment a les ferides amb teixit necròtic, gràcies a les propietats desinfectants i estimulants per a la cicatrització i la prevenció d'infecció sistemàtica.

La teràpia consisteix a utilitzar larves sobre les lesions, que es presenten en bosses microperforades. El tipus de larva que s'utilitza és el de la mosca verda, que s'alimenta de la carn necròtica. Aquestes larves excreten tres substàncies diferents que ajuden a curar els teixits. Una és de tipus antibiòtic, altres són sals que canvien el pH de la ferida, i l'última substància impulsa el procés de cura i reforça el sistema immunològic del pacient. Aquesta teràpia amb larves és menys dolorosa que la cirurgia, manté les ferides infectades sota control i les neteja per facilitar la seva cicatrització.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.