Obertes les inscripcions pel concurs d'arrossos i el 'Paga-li Joan' confinats

Dues de les activitats més tradicionals de Festa Major es posen en marxa en una edició insòlita


  • Comparteix:

Per primera vegada, els santcugatencs podran participar al concurs d'arrossos i el 'Paga-li, Joan' des de casa. L'excepcional situació sanitària i social, i la suspensió de la Festa Major, ha obligat a reinventar-se a dues de les activitats més multitudinàries de la festa grossa santcugatenca, que tot i els contratemps no faltaran a la seva cita amb la ciutadania. Aquest dilluns s'han obert les inscripcions per al concurs d'arrossos virtual i el 10 de juny s'acaba el termini per participar a un 'Paga-li, Joan' del tot excepcional.

Els santcugatencs rebran, si no ho han fet ja, durant aquests dies el vano a casa amb les instruccions per poder participar al ball. Al revers del fulletó s'hi pot trobar el vano, al Youtube els passos per fer el ball i el ram queda ja al gust del participant. Cal fer un vídeo horitzontal fent les figures que es vulguin i enviar-lo abans del 10 de juny al correu electrònic pagalijoan@gmail.com. El dia 29 de juny, Sant Pere, es publicarà el muntatge final a partir de les vuit del vespre.

El membre de la Comissió del 'Paga-li, Joan' Roger Cusidó ha explicat al 'Sant Cugat a fons' que han hagut d'improvisar per tirar endavant la iniciativa enguany, però no volien deixar la ciutat sense un ball que l'any passat va assolir un rècord de participants amb més de 200. Això sí, serà un parèntesi ja que, segons Cusidó, poc es podrà aprofitar de la feina d'aquest any ja que el contacte físic i el fet de ballar-lo a l'Hort de l'Abat és insubstituïble. Això sí, ofereix una oportunitat d'expansió curiosa, ja que com ha explicat, els han escrit fins i tot des de València per sumar-se al ball.

El concurs d'arrossos, per altra banda, també viurà una edició del tot diferent. Els Amics dels Veterans i la Regalèssia s'han incorporat de ple a la tecnologia i han proposat un certamen en vídeo, on cada participant ha d'enviar una gravació, la originalitat serà valorada, de com s'ha fet el seu arròs fins el 21 de juny. El dia de l'entrega de premis virtual serà el dia que s'hagués hagut de celebrar el concurs, el 28 de juny.

Joan Gómez, president de l'entitat, ha assenyalat que la voluntat era mantenir l'esperit de la festa i que esperen que el nombre d'arrossos inscrits pugui créixer considerablement pel fet que alguns dels grups participants eren molt grans i les normes de confinament segurament obligaran a dividir-los en més d'un participant. Els Amics i Veterans de la Regalèssia estan satisfets amb la rebuda del concurs i amb el fet de que no es perdi una edició que marca el 40è aniversari de la iniciativa, que ens els últims anys ha viscut un creixement que va obligar a abandonar la tradicional ubicació de la plaça de Barcelona per traslladar-se a la Rambla del Celler.




Roger Cusidó

La dansa catalana és de contacte i ens hem hagut de reinventar. Intentarem que l'any que ve ja haguem passat el tràngol i poguem ballar en parell i fer assajos en persona. Això fa caliu com a poble.

Joan Gómez

Si ens fixem en anys anteriors, en el qual molta gent es quedava fora per la limitació a 225, vol dir que si aquesta gent s'ha de dividir pot ser un nombre molt gran.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.