L'AECC adverteix de la situació d'emergència en càncer provocada per la crisi sanitària de la Covid-19

La presidenta de la delegació de Sant Cugat, Esther Alòs, explica la situació actual al magazín


  • Comparteix:

L'estudi ha posat de relleu els problemes emocionals / Font: AECC

L'estudi ha posat de relleu els problemes emocionals / Font: AECC

La crisi sanitària provocada per la COVID-19 està generant una situació d'emergència en càncer, segons alerta l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC). Un estudi de l'associació apunta que l'impacte econòmic-laboral, sanitari, psicològic i científic en les persones que pateixen aquesta malaltia serà de 'grans dimensions'. Per això, l'AECC avisa el govern espanyol de la necessitat de donar resposta a la situació de vulnerabilitat d'aquesta part de la població. La presidenta de la delegació de Sant Cugat, Esther Alòs, ha explicat al magazín 'Sant Cugat a fons' quina ha estat la situació d'aquest col·lectiu durant el confinament i explica les claus del panorama d'emergència social que ha generat aquesta pandèmia.

ESCOLTA-HO

L'alerta que fa l'AECC arriba després de les primeres dades de demanda d'ajudes socials i de l'estudi 'Malestar psicològic en pacients de càncer durant el confinament de la COVID-19'. Un informe que conclou que les persones amb càncer es mostren 'bastant més preocupades per la pandèmia que la població en general' i que 'una de cada tres persones amb càncer ha desenvolupat ansietat i depressió a causa del confinament', com ha declarat Alòs.

L'edat, la situació econòmica, la gestió de la informació, la por al contagi i els retards en les proves oncològiques influeixen negativament sobre l'estat psicològic de les persones amb càncer, segons aquest estudi realitzat en ple confinament, que comptarà amb una segona fase d'aquí a sis mesos.

L'AECC ha vist duplicada la demanda d'ajudes econòmiques respecte a l'any passat en el temps que portem de pandèmia. En aquest sentit, la presidenta de l'AECC a Sant Cugat, Esther Alòs, ha explicat que s'ha creat un fons d'emergència dotat amb tres milions d'euros per ajudar els malalts de càncer i les famílies que estiguin en risc d'exclusió social.

Alòs espera que després d'aquesta pandèmia continuïn les bones perspectives de curació de la malaltia i que se segueixi investigant com s'ha fet fins a l'arribada del coronavirus.

L'AECC ha atès a més de 36.000 persones afectades per càncer durant la pandèmia.










Esther Alòs

No s'ha deixat a ningú sense tractament si el necessitava. Però el fet de ser tractaments tan pautats i no poder-los seguir amb normalitat crea engoixa.

Esther Alòs

Des de l'associació s'ha dotat amb 3 milions d'euros un fons d'emergència per cobrir primeres necessitats com habitatge, alimentació i transport.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.