L'escola concertada reclama a Educació que renovi per sis anys els concerts als centres que segreguen per sexe

En un comunicat, consideren que el procediment per denegar-los el finançament no respecta la normativa vigent


Temes relacionats

La Farga recorrerà la resolució que els retira el concert pel model d'educació diferenciada per sexe (26/mai/20)

El govern de la Generalitat retira el concert educatiu a la Farga i el Viaró (23/mai/20)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del centre / Foto: Viaró

Imatge d'arxiu del centre / Foto: Viaró

L'escola concertada rebutja la retirada dels concerts educatius de primària a les escoles que segreguen per sexe a partir del curs 2021-2022. En un comunicat, asseguren que la resolució publicada al DOGC no respecta la normativa vigent i demanen al departament d'Educació que rectifiqui i renovi per un període de sis anys els concerts als centres que opten per aquest model. Asseguren que, per més que s'hagi concedit una pròrroga per al curs vinent, l'actuació per a la retirada del finançament més endavant 'no respecta una demanda social, que és demanda legal, i és causa d'un greu perjudici a les famílies que opten per aquestes escoles'.

Així, les escoles concertades de Catalunya defensen que 'atenen un dret fonamental i els concerts educatius en són el seu compliment' i que 'el dret a l'educació és tan essencial que mereix una aplicació escrupolosa de la legalitat vigent'. A més, asseguren que l'obligació de l'administració és 'garantir' la demanada que les famílies fan quan trien una escola, 'ja sigui pública o privada'.

Signen el comunicat l'Agrupació Escolar Catalana (AEC), la Confederació de Centres Autònoms d’Ensenyament de Catalunya (CCAEC), la Federació Catalana de Centres d’Ensenyament de Catalunya (FCCE) i la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC).

La Farga i el Viaró, els centres santcugatencs afectats
Un total d'11 escoles catalanes, entre elles la Farga i el Viaró, s'han quedat sense el concert educatiu. El director de la Farga, Miquel Riera, va assegurar en declaracions a Cugat Mèdia que el centre recorrerà la resolució d'Educació i que estan segurs que guanyaran el cas.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.