L'alcaldessa defensa l'anella verda i demana paciència per acostumar-s'hi

Ingla reconeix que els canvis 'costen molt', però defensa que 'no es pot anar en cotxe a tot arreu'


Temes relacionats

L'alcaldessa, Mireia Ingla, respon a les preguntes de la ciutadania al 'Línia directa' (12/jun/20)


  • Comparteix:

L'anella verda de mobilitat ha estat un dels temes que més preguntes ha generat per a l'alcaldessa, Mireia Ingla, al programa de Cugat Mèdia 'Línia directa'. La republicana ha defensat aquesta mesura, que dona més espai a les bicicletes i vianants en detriment dels vehicles de motor. L'alcaldessa reconeix que canvis com aquest 'costen molt', però insta tothom a no anar en cotxe a tot arreu.



Carnisseria Segarra, Oriol Gràcia, Clara Llopart i Carme Colomina són alguns dels veïns que han expressat el seu neguit quant a aquest nou sistema. En particular, estan preocupats per l'afectació negativa que pugui tenir sobre el teixit comercial local. L'alcaldessa considera que l'anella verda, que facilita l'accés a peu, afavoreix el comerç de proximitat. 'Al comerç local s'hi compra caminant', ha reflexionat la republicana, que ha explicat que properament la carnisseria de Francesc Moragas disposarà d'una zona de càrrega i descàrrega per afavorir el treball dels transportistes.

Sobre la saturació que s'ha viscut en artèries del centre de la ciutat com Rius i Taulet i Francesc Moragas, Ingla defensa que aquestes vies s'han d'utilitzar només quan sigui imprescindible. En aquest sentit, ha explicat que per moure's d'una punta a l'altra de Sant Cugat en vehicle de motor privat la millor opció és utilitzar les rondes.

L'alcaldessa considera, a més, que aquesta mesura de mobilitat afavoreix el comerç de proximitat, ja que 'quan es facilita l'accés a peu' es millora la situació de les botigues locals.

Ingla ha recordat que el pla de mobilitat sobre el qual treballa el govern, aprovat el 2014 amb el vistiplau de tots els grups municipals, preveu la vianantització de tot el centre de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.