L'Associació de Veïns del Monestir proposa destinar l'edifici provisional de l'IES Sant Cugat a futurs usos culturals


  • Comparteix:

L'Ajuntament assegura que els futurs usos s'han de consensuar amb el CEIP Collserola

L'Ajuntament assegura que els futurs usos s'han de consensuar amb el CEIP Collserola

L'Associació de Veïns del Monestir proposa convertir en sala d'estudis part de les dependències del CEIP Collserola que actualment ocupa de forma provisional l'IES Sant Cugat. El col·lectiu veïnal considera que, un cop l'institut pugui traslladar-se al seu edifici definitiu, aquest espai podria donar servei als centre d'ensenyament de la zona i funcionar també com a subseu de la futura biblioteca central. Des de l'Ajuntament han explicat però que aquesta és una qüestió que cal consensuar primerament amb l'escola Collserola.

Després del darrer arranjament de la plaça d'en Coll i del trasllat de l'escorxador municipal al seu nou emplaçament de Can Calopa, que permetrà reordenar el trànsit a la zona, l'associació de veïns del Monestir considera que seria necessari algun equipament cultural i remodelar les pistes esportives de Sant Francesc per completar les principals necessitats del barri.

És per això que aquesta entitat proposa convertir en sala d'estudi part de l'espai que ara ocupa de forma provisional l'IES Sant Cugat, un cop aquest centre tingui ja el seu nou edifici. Per al president de l'associació de veïns, Jordi Molgó, podria ser un espai que donés servei als centres d'ensenyament de la zona i que actués com a subseu de la futura biblioteca central que es vol construir a Mira-sol.

Jordi Molgó

Hi veiem una sala d'estudi que completaria l'equipament del Collserola i de l'IES, i que també estaria connectat amb projecte de biblioteca central de Sant Cugat.


Des de l'Ajuntament, la tinent d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, ha explicat però que aquesta és una qüestió que cal consensuar primerament amb la direcció del CEIP Collserola i determinar així quines són les principals necessitats.

Àngels Solé

Ho volem fer de consens amb l'escola,però la idea és trobar-hi una possible reutilització per l'escola o potser de ús exterior més ampli.


Recordem que aquest edifici s'havia contemplat també com a seu de l'Escola Oficial d'Idiomes, però que finalment aquesta opció s'ha descartat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.