L'arribada de la Flama del Canigó a Sant Cugat canvia de localització i s'adapta a la nova normalitat

L'Ajuntament autoritza que es faci l'acte però demana, per raons de seguretat, que sigui a la plaça de l'U d'Octubre


  • Comparteix:

Imatge de l'encesa de la foguera de l'any passat per part dels Diables / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Imatge de l'encesa de la foguera de l'any passat per part dels Diables / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Òmnium Sant Cugat i les entitats de cultura popular tornaran a dur la Flama del Canigó a la ciutat per 15è any consecutiu. Les normatives d'higiene i seguretat, però, han fet que l'encesa canviï de localització i passi de la plaça Octavià a la plaça de l'U d'Octubre. Més enllà de l'encesa de fanalets, no es farà un acte central però es llegirà un manifest coral per agrair la feina de la gent que s'ha deixat la pell durant el confinament perquè la societat torni a la normalitat. L'inici està previst per a les sis de la tarda.

A poc a poc i de manera individual, qui vulgui podrà encendre un fanalet amb la Flama del Canigó. 'Es farà una cua com s'ha fet aquests dies a les farmàcies o als supermercats i hi haurà voluntaris que controlaran que es compleixi la distància de seguretat i que tothom porti mascareta', ha explicat Jaume Angerri, president d'Òmnium Sant Cugat, al magazín 'Connectats' de la Xarxa. A més, tots els voluntaris comptaran amb els EPI necessaris per mantenir el control sanitari.

A més, enguany es podrà comprar un conte de la Flama del Canigó explicat per Eva Tataret i dibuixat per Pere (Biri) Rovira. La publicació, feta amb llenguatge adaptat per a l'explicació als infants, es podrà adquirir a la mateixa plaça de l'U d'Octubre. La Flama del Canigó ja fa 15 anys que recorre els 250 quilòmetres amb bici per a transferir la flama des del cim de la muntanya al peveter.


Jaume Angerri

El nostre acte és de perfils de mínims. I serà a la plaça U d'Octubre perquè l'Ajuntament ens ho ha demanat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.