Els Veïns del Centre-Estació demanen saber què costarà a la ciutat l'informe Thorson i les mesures que proposa


  • Comparteix:

L'associació de veïns continua demanat que els autobusos no passin per la plaça i es busquin altres alternatives

L'associació de veïns continua demanat que els autobusos no passin per la plaça i es busquin altres alternatives

L'associació de veïns del Centre-Estació demana que es faci públic el cost econòmic de l'estudi fet per l'expert en mobilitat Ole Thorson sobre la plaça Lluís Millet, així com de les propostes plantejades al seu dictamen. L'entitat considera que és un projecte 'mal plantejat' des d'un inici i que això comporta ara una 'improvisació' que acabaran pagant els ciutadans. A més, l'associació continua demanant alternatives al pas dels autobusos per la plaça de l'estació i proposen, de nou, ubicar la parada al carrer Safareig.

L'associació de veïns del Centre-Estació ha reiterat la seva oposició al pas dels autobusos per la nova plaça vianantitzada de l'estació. Des d'aquest col·lectiu consideren que l'informe Thorson parteix d'una base 'irregular i fosca', i consideren que el debat s'hauria d'haver realitzat abans de començar les obres i no ara, quan ja s'han executat.

Per al president d'aquesta associació, Pere Soler, el 'mal plantejament' inicial pot suposar ara haver d'improvisar i d'introduir algunes modificacions a la plaça que podrien encarir el projecte. És per això que Soler demana a l'equip de govern que especifiqui el cost de l'estudi Thorson i de les possibles mesures que estigui previst aplicar en funció d'aquest dictamen.

Pere Soler

En cap cas hi ha una quantificació econòmica. Què ens està costant als santcugatencs aquestes improvisacions? No sabem quin és el cost de l'estudi ni de les propostes proposades per Thorson.


Des d'aquesta entitat denuncien també que les dades recollides en l'informe Thorson no són reals, ja que, segons diuen, les dades de l'estudi s'han extret en horaris compresos entre deu del matí i les dues de migdia. Per a Pere Soler, aquestes no són les hores de més afluència de vianants.

Pere Soler

Les dades recollides no són significatives. Qualsevol persona sap que els fluxes es donen a primeres hores del matí i a la tarda, quan la gent va i ve de la feina o de les escoles.


L'Associació de Veïns Centre-Estació considera que tampoc s'han tingut en compte tots els agents implicats ja que, segons diuen, no s'ha parlat amb tots els veïns afectats, ni amb els usuaris dels transports públics, així com tampoc amb treballadors i conductors dels autobusos.

Des d'aquesta entitat continuen demanat alternatives al pas dels autobusos per la plaça i proposen, per exemple, que s'ubiqui la parada al carrer Safareig, tal i com es va fer de forma puntual els dies 21 i 22 de desembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.