Fridays for Future demana que es replantegi el projecte de reforma d'Abat Marcet

L'entitat alerta que la renovació del carrer implicaria la tala de 100 arbres i critica l'actitud de l'equip de govern davant les queixes veïnals


  • Comparteix:

El carrer de l'Abat Marcet / Foto: Cugat Mèdia

El carrer de l'Abat Marcet / Foto: Cugat Mèdia

Fridays for Future s'oposa al projecte de reforma del carrer de l'Abat Marcet i lamenta l'actitud de l'Ajuntament davant les protestes. Segons l'entitat ecologista juvenil, la renovació, sorgida dels pressupostos participatius, implicarà la tala d'un centenar d'arbres 'únics' per ampliar l'espai de vianants. En un comunicat, F4F afirma que una part dels veïns s'oposa a aquesta obra i remarca que l'equip de govern no els ha volgut escoltar ni a ells ni a l'entitat. A més, demana que no es tali cap més arbre per remodelacions de carrers o per noves construccions.

El text assenyala que existeix també una proposta per ampliar igualment l'espai per a vianants del carrer mitjançant la transformació en plataforma única sense talar cap dels arbres, però, segons remarquen, l'equip de govern no ha volgut escoltar aquesta opció i, fins i tot, ha amenaçat en una reunió de descartar el projecte i centrar-se en altres carrers si els veïns segueixen oposant-s'hi. Tot i que no revelen el nom, apunten a 'un membre de l'equip de govern'.

En aquesta reunió, segons l'entitat, també se'ls va negar la paraula adduint que 'no eren veïns del carrer' i assenyalen males formes per part de tècnics i càrrecs electes presents a la trobada en una situació que el membre de l'associació Àngel Segura ha qualificat de 'vergonya'. 'Al nostre parer, veiem una intencionalitat clara de preservar els privilegis dels cotxes', sentencia el comunicat. També exigeixen al govern que no es tali cap més arbre per construir noves instal·lacions, com l'escola La Mirada, o remodelar un carrer, com el cas del de l'Abat Marcet.


Angel Segura

Al final vam decidir marxar d'aquella reunió i els veïns van continuar defensant el que dèiem nosaltres. Ens van donar moltes mostres de suport perquè va ser una vergonya com se'ns va tractar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.