La mascareta, obligatòria encara que hi hagi distància de seguretat

No portar la mascareta comporta sancions de 100 euros


  • Comparteix:

La mascareta serà necessària en totes les situacions / Foto: FGC

La mascareta serà necessària en totes les situacions / Foto: FGC

La mascareta serà obligatòria a partir d'aquest dijous en espais públics tan oberts com tancats per als majors de sis anys, encara que es respecti la distància de seguretat. El Procicat ha aprovat aquesta mesura amb l'objectiu d'evitar la 'relaxació' del respecte per les tres mesures principals per evitar la transmissió del coronavirus: l'ús de mascareta, la higiene de mans i el manteniment de la distància. L'ús de mascareta ja era obligatori, segons diversos Reials Decrets del govern espanyol, en espais públics concorreguts, però el govern català vol incidir encara més en la necessitat de dur-la. La sanció per incomplir la normativa serà de 100 euros.

'La norma general és que tothom surti de casa amb la mascareta i només es podrà treure quan l'activitat sigui incompatible amb el seu ús', ha explicat la consellera de Salut, Alba Vergés, en roda de premsa aquest dimecres. Per tant, activitats com fer esport o banyar-se a la piscina o la platja segueixen podent-se fer sense mascareta, així com altres activitats on era permès fins ara, com els casals d'estiu, que mantenen la mateixa normativa. Això sí, al trajecte fins a l'activitat caldrà fer-lo amb mascareta. Tampoc se l'hauran de posar per motius de salut les persones a qui els suposi patir dificultats respiratòries i les persones amb discapacitat o dependència.

A la selectivitat, ha aclarit la consellera, la normativa serà la mateixa. S'haurà d'anar amb mascareta fins al lloc de l'examen, però es podrà retirar durant la prova. Segons Vergés, l'objectiu és deslligar la mascareta de la distància de seguretat, ja que l'anterior normativa podia 'generar confusió' i fer pensar que les mascaretes permetien obviar la distància de seguretat.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.