Sant Cugat engega una prova pilot de transport a demanda

Es tracta d'una iniciativa de l'Ajuntament i Moventia que funciona a través d'una app


  • Comparteix:

El transport a demanda arriba a tot el territori de Sant Cugat / Foto: Moventia

El transport a demanda arriba a tot el territori de Sant Cugat / Foto: Moventia

Sant Cugat entra a partir d'aquest divendres en una prova pilot de transport a demanda. Es tracta d'una iniciativa anomenada 'Carles' que va a càrrec de l'Ajuntament i de Moventia, que fins al 31 de juliol posarà al servei de la ciutadania 'un transport a demanda flexible i intel·ligent que connectarà en temps real passatgers i conductors'. Durant aquests 21 dies es desplegarà una flota de quatre vehicles de nou places cadascun que adaptaran els seus itineraris segons les necessitats dels usuaris, que podran sol·licitar el servei a través d'una aplicació per a mòbils, disponible tant per Android com iOs i desenvolupada per Shotl.

Amb aquesta iniciativa l'Ajuntament vol estudiar com es pot complementar el transport públic urbà per donar resposta a 'les noves necessitats de mobilitat' de Sant Cugat. Segons ha explicat a Cugat Mèdia el regidor de Mobilitat i Transport i Mobilitat, José Gallardo, és 'cap a on hem d'anar' en termes de mobilitat. Gallardo detalla que vol ser una ofera 'complementària' a l'autobús urbà i el taxi i que, a partir de setembre es determinarà segons com hagi funcionat quin cost ha de tenir per a l'usuari. En tot cas, assegura el regidor que es tracta d'una iniciativa privada que compta amb el suport del consistori i que pot ser 'molt útil' per a la ciutadania de zones més aïllades, com la Floresta i les Planes, per exemple.

Amb l'aplicació, els usuaris hauran de determinar quin trajecte volen fer i l'hora. El servei estarà disponible de dilluns a dijous de set del matí a nou del vespre i de divendres a dissabte a deu del matí a dotze de la nit.

Per evitar la propagació del coronavirus, els xofers desinfectaran els seients després de cada viatge i faran diàriament un tractament amb ozó tant a l'interior dels vehicles com als filtres d'aire.


José Gallardo

És una ampliació, una alternativa a la mobilitat que tenim ara a Sant Cugat. Un punt intermig entre el servei d'autobús i el de taxi. Jo crec que és cap on hem d'anar, cap a una mobilitat molt més flexible.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.