El Sindicat de Llogaters adverteix que els preus de lloguer seguiran alts a Sant Cugat tot i la nova llei

L'entitat veu la futura norma com una proposta de 'mínims' que servirà per contenir preus


Temes relacionats

Sant Cugat, més a prop de poder regular els preus del lloguer d'habitatges (21/jul/20)

El preu del lloguer d'habitatge a Sant Cugat puja un 18,9% en tres anys (13/jul/20)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de Can Mates / Foto: Localpres

Imatge d'arxiu de Can Mates / Foto: Localpres

El Sindicat de Llogaters de Sant Cugat valora la futura llei per regular els preus del lloguer d'habitatges com una proposta 'de mínims' que servirà per 'contenir', més que per regular els preus. El col·lectiu adverteix que al municipi, tot i està inclòs en la proposta, els preus del lloguer seguiran sent alts, ja que la futura normativa s'agafa al preu fixat per l'índex de referència de la Generalitat, que està calculat en funció de la mitjana de la zona. Tot i així, el sindicat veu aquest avenç en la regulació dels preus del lloguer com 'una bona notícia' que ajudarà, sobretot, aquelles famílies a les quals se'ls està apujant el cost.

Precisament, la nova llei, pendent d'aprovació, servirà per aturar la pujada, considera la membre del Sindicat de Llogaters de Sant Cugat Clara Hosta, ja que la proposta estableix que els nous contractes no podran superar el preu del contracte anterior i, en cas que aquest sigui superior a la mitjana de la zona, haurà de tenir com a valor màxim l'índex de preus de la Generalitat. A més, per als habitatges que es posen a lloguer per primera vegada, s'hauran d'ajustar també al límit de l'índex de referència.

'És una bona notícia si això s'aprova', ha assegurat Hosta, qui ha lamentat, però, que fins ara aquests increments fossin legals. De fet, Hosta considera el text una proposta 'de mínims', que servirà bàsicament per contenir les rendes.

Queden fora, però, els habitatges d'obra nova, ha recordat Hosta, que creu que aquest fet 'és un forat de la llei'.

La futura llei
Sant Cugat és un dels 60 municipis que la proposició de llei registrada al Parlament preveu que puguin regular els preus del lloguer d'habitatges. La futura llei catalana, treballada pel Sindicat de Llogaters, estableix que les zones declarades amb 'mercat d'habitatge tens', entre les quals hi ha Sant Cugat, puguin regular els preus en funció d'una referència a partir d'un índex.

El Parlament ha aprovat aquest dimarts tramitar per lectura única aquesta proposició de llei. JxCat, ERC, CatECP i la CUP hi han votat a favor, mentre que Cs, el PSC i el PPC hi han votat en contra en considerar el projecte inconstitucional.

Aquest posicionament també preocupa al Sindicat de Llogaters de Sant Cugat, que esperen que el projecte no acabi desvirtuat per esmenes o tombat pel Tribunal Constitucional.




Clara Hosta

És una proposta de mínims, que està bé perquè pot ajudar molta gent, però és una mica trist que estiguem celebrant això. Que fins ara això fos legal és el que és greu.

Clara Hosta

S'ha de tenir en compte que el preu que es pot fixar està en basat en l'índex de referència de la Generalitat i està basat en la mitjana de preus. Aquí els preus continuaran sent alts.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.