El fons documental de la CONFAVC ja es pot consultar a l'Arxiu Nacional de Catalunya

Imatges, cartells o textos constitueixen un testimoni 'insubstituïble' de l'associacionisme de barri


  • Comparteix:

L'Arxiu acollirà els documents / Foto: Google Maps

L'Arxiu acollirà els documents / Foto: Google Maps

El fons documental de la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) ja està disponible per a la consulta pública després d'un tractament arxivístic des que el material va ingressar a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) la primavera de 2019. El departament de Cultura i la CONFAVC han signat la cessió de comodat del fons a la Generalitat, que ho considera un element patrimonial 'molt rellevant' per a la història de l'associacionisme a Catalunya de finals del segle XX.

Té més de 31 metres lineals de documentació textual, imatges, vídeos, cartells i dibuixos, i constitueix un testimoni 'insubstituïble' de referència en l'acció per a la millora de la qualitat de vida de les persones i de la convivència als barris de Catalunya.

L'arxiu de la CONFAVC estava a la seu de l'entitat, al barri de la Barceloneta de Barcelona, i la cessió a l'Arxiu Nacional ha permès els últims mesos una feina de catalogació, registrant un total de 2.691 unitats. El fons documental conté la documentació generada i rebuda per la CONFAVC en el desenvolupament de les seves activitats pròpies, però també publicacions de diferents associacions de Catalunya i dossiers temàtics que apleguen gran quantitat d'informació territorial i sectorial.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.