El cos de la Policia Local incorpora 12 agents i ja és més a prop d'arribar a l'objectiu del centenar

Els efectius estaran un any fent pràctiques i després s'incorporaran de forma fixa a la plantilla


Temes relacionats

La Policia Local de Sant Cugat tornarà als 100 agents abans d'acabar el 2020 ( 2/des/19)


  • Comparteix:

Sant Cugat dona la benvinguda a 12 nous agents que s'incorporen al cos de la Policia Local. D'aquesta manera, la plantilla passa dels 83 als 94 efectius, acostant-se al centenar que es vol aconseguir a finals d'any. L'alcaldessa, Mireia Ingla, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Francesc Carol, els han rebut en un acte celebrat a la sala de plens de l'ajuntament. Els agents acaben de sortir de l'Escola de Policia de Catalunya i a partir d'aquest dissabte comencen el seu període de pràctiques. Després d'un any, s'incorporaran de forma fixa a la plantilla.

En aquesta nova promoció hi ha tres dones, fet que suposa un augment del 50% de la quota femenina al cos. 'Esperem poder dir algun dia que la cap del cos de la Policia Local de Sant Cugat és una dona', ha expressat Ingla durant la benvinguda. L'alcaldessa també ha fet èmfasi en el treball que s'està fent per definir el nou Pla director de la Policia Local que inclou, entre altres accions, la instal·lació d'una subcomissaria descentralitzada a Valldoreix que doni servei als districtes.

El regidor de Seguretat Ciutadana ha exposat que enguany hi haurà dues jubilacions al cos però està previst realitzar un procés de mobilitat interna perquè policies d'altres municipis vinguin a prestar servei a Sant Cugat. Per aquest estiu també es preparen altres mesures com la creació de noves unitats i la recuperació de la Policia Verda per oferir un servei de seguretat ciutadana més proper i adaptat a les necessitats actuals.




Mireia Ingla

Encara som lluny de la paritat al cos però crec que Sant Cugat ha de ser un referent amb una policia propera, sobretot en aquests moments de pandèmia, i ser un referent en la incorporació de dones. Potser, algun dia, podem dir que som el primer municipi amb una Cap de la policia dona.

Francesc Carol

Hi haurà dos agents que es jubilaran aquest any però farem una convocatòria de mobilitat, és a dir, d'agents d'altres municipis poden venir cap aquí, i ens acostaria a prop dels cent agents cap a finals d'any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.