Les okupacions a Sant Cugat creixen al primer semestre de l'any

La meitat dels casos s'han registrat després de la pandèmia en un fenomen estès arreu de Catalunya


  • Comparteix:

Els Mossos d'Esquadra han rebut 22 denúncies d'okupació / Foto: Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra han rebut 22 denúncies d'okupació / Foto: Mossos d'Esquadra

Les okupacions d'habitatges a Sant Cugat creixen en el que portem d'any en comparació al 2019. Els Mossos d'Esquadra han registrat fins a finals de juliol 22 casos culminats amb èxit, mentre que l'any passat se'n van comptar nou. És una tendència que no és exclusiva de la ciutat, ja que molts municipis de l'entorn han notat aquest repunt, ha explicat a Cugat Mèdia el cap de la comissaria de Sant Cugat, Manel Rodríguez. Una situació que s'ha agreujat amb el final de l'estat d'alarma, quan se n'han registrat 11.

Les dades corresponen a okupacions consumades i no imputen les que han aturat o bé els mateixos Mossos o la Policia Local. En aquest sentit, però, els casos que preocupen els Mossos, ha explicat Rodríguez, són els que no tenen a veure amb la necessitat de trobar un sostre per viure, sinó amb el fet d'allotjar persones amb antecedents o que delinqueixen al mateix municipi.

El cap de la comissaria santcugatenca ha apuntat a la 'crisi econòmica' posterior al confinament com un dels motius de l'increment, tot i que assenyala que 'no totes' les okupacions són de famílies que es troben en situació límit. Admet que és una situació que genera 'molta impotència', però assenyala que la llei impedeix a la policia entrar a un edifici i fer-ne fora els ocupants.


Manel Rodríguez

Diverses okupacions no estan emparades dins la vulnerabilitat d'una família. En alguns casos són grups de persones on en algun cas fins i tot ens han delinquit a la ciutat o tenen antecedents.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.