Risc mitjà de brot de Covid-19 a Sant Cugat

S'han detectat, via PCR, una trentena de nous positius a Sant Cugat en l'última setmana


  • Comparteix:

L'ús de mascareta és clau per frenar la pandèmia / Foto: Lluís Llebot - Cugat Mèdia

L'ús de mascareta és clau per frenar la pandèmia / Foto: Lluís Llebot - Cugat Mèdia

Sant Cugat ha sumat una trentena de positius en coronavirus en els darrers set dies, que situen la ciutat en un risc 'mitjà' de brot. Són dades extretes d'un mapa amb els índexs de risc de tots els municipis de Catalunya que ha elaborat TV3, seguint el sistema de càlcul del grup de recerca Biocom-Sc de la UPC, amb dades de la Generalitat.

En el cas de Sant Cugat, l'índex és del 79,95. L'escala per interpretar aquesta dada indica que de zero a 30 el risc de brot és molt baix; entre el 31 i el 70, baix; fins al 100 el risc és mitjà; entre el centenar i el 200 és alt; superior a aquesta xifra, molt alt.

El càlcul per obtenir l'índex té en compte variables com la taxa de reproducció de la malaltia, que s'obté a partir de la mitjana de persones que s'infecten a partir d'un mateix cas. Si aquesta dada es troba per sota del valor 1, vol dir que l'extensió del virus va a la baixa, i viceversa. En el cas de Sant Cugat, aquesta taxa és d'1,65.

Vallès Occidental i Barcelona
A la comarca, la ciutat que presenta un índex de risc més alt de brot és Rubí (147,09), amb una trentena de casos nous detectats en els últims set dies. Segueixen a la localitat veïna Terrassa (112,13), Cerdanyola (103,81) i Sabadell (102,07). A Barcelona l'índex és del 225,40, dada que indica que el risc de brot és molt alt; a la capital catalana s'han detectat més de 1.800 positius de SARS-CoV-2 en els darrers set dies.



L'evolució de la pandèmia a Sant Cugat
Segons les xifres que facilita l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), a Sant Cugat s'han detectat 864 positius de Covid-19 i s'han comptabilitzat 6.226 casos sospitosos. Sobre el total de la població (91.006 habitants), això es tradueix en un 0,94% de santcugatencs que han donat positiu i un 6,84% que han presentat símptomes, però que no se'ls ha fet cap prova, ni PCR ni ràpida. Durant aquest juliol s'ha registrat a Sant Cugat gairebé un centenar de nous positius.



En els municipis propers a Sant Cugat, els percentatges són similars. Les ciutats que més despunten són Barcelona (1,57% de positius i 7,73% de sospitosos) i Terrassa (0,97% i 7,65%). En el cas de Cerdanyola s'ha registrat un 1,29% de positius i un 6,2% de casos sospitosos. En el conjunt de Catalunya, Salut indica que hi ha 93.361 casos positius acumulats de SARS-CoV-2 i des de l'inici de la pandèmia 4.281 persones han estat ingressades de gravetat; actualment hi ha 89 pacients en aquesta situació. A l'altra banda de la moneda, s'han donat 40.948 altes hospitalàries. El nombre de morts per Covid-19 a Catalunya és, fins ara, de 12.710 persones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.