El Clúster Audiovisual de Catalunya incorpora 17 nous socis en els darrers dos mesos

Cugat Mèdia forma part d'aquesta agrupació, que compta ja amb 125 integrants


  • Comparteix:

L'última assemblea del Clúster va ser telemàtica / Foto: Twitter @ClusterAVCat

L'última assemblea del Clúster va ser telemàtica / Foto: Twitter @ClusterAVCat

El Clúster Audiovisual de Catalunya segueix creixent amb la incorporació de 17 empreses i institucions del sector en els darrers dos mesos. Cugat Mèdia forma part d'aquesta agrupació, que està formada per 125 integrants. Les noves incorporacions consoliden el Clúster com 'un dels de referència no només a l'Estat espanyol, sinó també a Europa'.

Els nous socis són Eurecat News, Bakery Group, la Fundació Épica la Fura dels Baus, APAC, la Universitat de Vic, La Salle Barcelona, la UIC Barcelona, Virtual Zenit, Sono Tecnologia, Mediadata, Starloop Studios, l'ONG Creàtica, Fertramit, Plan H Media, Misesis, Sabatellini i NRD Multimèdia.

A l'assemblea del Clúster es va posar de manifest que la meitat dels socis calculen que, a causa de la pandèmia, perdran el 50% de la facturació anual. El 72%, a més, preveu problemes en la tresoreria i de liquiditat. Per això, l'agrupació ja ha demanat a la Generalitat mesures 'urgents, àgils d'implementar i universals' per no deixar cap empresa ni professional 'exclòs', davant el que consideren unes condicions 'excessivament restrictives' per accedir a les ajudes. Precisament, demanen la creació de subvencions, noves línies d'avals i préstecs creats específicament pel sector audiovisual. A més, l'ajornament o condonació d'impostos de qualsevol administració, també de quotes de la seguretat social tant per als autònoms com per a les empreses i el pagament per part de les administracions públiques de totes les factures emeses pels seus proveïdors.

El Clúster Audiovisual de Catalunya és una agrupació d'empreses de producció, serveis de producció, postproducció, efectes especial, distribució, exhibició, operadors de ràdio i televisió, TIC audiovisual, telecomunicacions, fotografia, realitat virtual, videojocs i publicitat, així com universitats i altres entitats del sector.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.