100 mirades sobre el confinament convertides en un llibre solidari nascut a Sant Cugat

El periodista i regidor santcugatenc Josep Maria Vallès recull 100 relats de persones que expliquen la seva experiència durant el confinament


  • Comparteix:

Imatge del llibre 'Confinats' / Foto: Josep Maria Vallès

Imatge del llibre 'Confinats' / Foto: Josep Maria Vallès

El periodista i regidor santcugatenc Josep Maria Vallès ha recollit en un llibre l'experiència de 100 persones viscuda durant el confinament obligat per la pandèmia de la Covid-19. 'Confinats' (Viena Edicions), que es podrà trobar a les llibreries a partir del 15 de setembre, reprodueix les reflexions i els neguits d'una etapa històrica vista des d'un centenar de punts de vista diferents. Artistes, periodistes, polítics, mestres, escriptors, estudiants, personal sanitari, comerciants i persones autònomes, amb una àmplia presència santcugatenca, participen d'aquesta iniciativa que, a més, és solidària, ja que els beneficis es destinaran a la Fundació de la Marató de TV3, que enguany se centra en la investigació de la Covid-19.

Vallès reconeix que al principi no pensava en un llibre, sinó que va fer una crida a tothom qui volgués per a què li enviés un article narrant la seva experiència durant el confinament més estricte per publicar-los al seu bloc personal. A mesura que va anar creixent es va posar en contacte amb l'editorial i va acabar recopilant 99 testimonis en primera persona, que va decidir arrodinir als 100 amb una entrevista a la seva filla, Maria Vallès, infermera d'Urgències a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell.

El llibre compta amb el pròleg del periodista i escriptor Xavier Bosch i l'obra de la portada és de l'artista Paco Minuesa, tots dos santcugatencs. Una iniciativa col·lectiva i solidària que està previst que es presenti, si la situació de la pandèmia ho permet, el 16 de setembre a la sala El Siglo.


Josep Maria Vallès

Jo tampoc pensava que això seria un llibre, ni molt menys. Simplement ho vaig fer pel meu bloc particular, i la gent va anar enviant articles. És com un diari, reculls les diferents mirades durant el confinament, que jo crec que és el valor d'aquest llibre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.