Una vintena de persones reclama el desbloqueig de cites per tramitar documents d'estrangeria

Els manifestants s'han concentrat davant de la comissaria de Policia de Sant Cugat i donen un mes de marge per aconseguir solucions


  • Comparteix:

Una vintena de persones s'ha concentrat aquest divendres davant de la comissaria de Policia Nacional per reclamar solucions a les dificultats per obtenir cita prèvia per fer qualsevol tràmit d'estrangeria. Els manifestants, convocats a la ciutat pel Centre Islàmic del Vallès i Vallès Sense Fronteres, expliquen que aquest bloqueig de cites per obtenir o renovar documentació els comporta pèrdues de feina i problemes per demanar ajudes i prestacions, entre d'altres, i alerten que hi ha persones que revenen cites per fins a 200 euros.

Ho ha manifestat el vicepresident del Centre Islàmic del Vallès, Zoubir Mejdoubi, que assegura que la situació ve d'abans de la pandèmia i que hi ha persones que fa deu mesos que intenten aconseguir cita a les oficines de la Unitat de Documentació d'Espanyols i Estrangers (UDEIE). Tant Mejdoubi com Musa Kimputu, també membre de l'entitat, alerten d'un mercat que ha sorgit amb persones que comercialitzen cites per preus que ronden els 200 euros.

Asseguren, a més, que sovint s'han de desplaçar a altres municipis on hi ha forats, amb les despeses de temps i diners que això comporta. Demanen més personal per atendre els tràmits d'estrangeria -actualment a Sant Cugat només hi ha una persona dedicada a aquestes tasques-, a més de permisos especials per aquella gent que estigui pendent d'una renovació i se li acabi el termini per accedir a alguna prestació i fer algun tràmit. Si la situació no canvia en el proper mes, anuncien més concentracions i més nombroses.

Reunio amb alcaldia
Després de la concentració, representants de les entitats s'han reunit amb alcaldia per entregar un manifest amb les reclamacions. El govern local assegura en un comunicat que 'entén les queixes' i es compromet 'a parlar amb altres ciutats de l'entorn, on també s'ha constatat que es produeixen situacions similars, per poder reclamar de manera conjunta una solució a la delegació del govern espanyol.






Zoubir Mejdoubi

Per què m'han de treure l'atur o no puc tenir targeta per no tenir la targeta renovada si no és per un problema meu. És un problema del Ministeri de l'Interior, i necessitem una solució.

Musa Kimputu

No entenem com és possible que aconsegueixis una cita prèvia a un locutori quan no es pot aconseguir des del sistema informàtic. No és normal i s'ha de solucionar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.