Les escoles privades de música engegaran el curs 'amb normalitat, de manera presencial i amb totes les mesures de seguretat'

L'Ajuntament i els centres estan gestant la creació d'una xarxa d'escoles de música de Sant Cugat per reforçar la col·laboració públic-privada


  • Comparteix:

La roda de premsa ha tingut lloc telemàticament / Foto: Cugat Mèdia

La roda de premsa ha tingut lloc telemàticament / Foto: Cugat Mèdia

Les escoles de música privades de Sant Cugat engeguen el curs 2020-21 'amb normalitat, de manera presencial i prenent totes les mesures de seguretat' davant la Covid-19. Cadascun dels centres ha elaborat 'un protocol de contingència molt precís' per evitar contagis, però si cal, estan preparats per oferir les classes en línia. Malgrat la responsabilitat de controlar la prevenció, en cas que es produeixin contagis serà el departament de Salut qui indiqui com s'hauria de produir un eventual tancament.

L'ús de mascareta, la neteja de mans, mantenir la distància de seguretat i treballar amb ràtios reduïdes són les claus perquè les escoles de música puguin treballar amb seguretat. Ara bé, des de les escoles Fusió i Aula de So es fa una crida a la responsabilitat de les famílies i es demana, per exemple, que els alumnes no vagin als centres si presenten algun símptoma atribuït a la Covid-19. A més, les escoles es comprometen a desinfectar tot aquell material comú, com per exemple bateries o pianos. 'Reiterem que la tornada es realitzarà amb total seguretat', ha subratllat el director d'Aula de So, Martí Marín.

Ara bé, l'espai que ofereixen els locals de les escoles pot ser insuficient. La directora de Fusió, Gemma Navarra, ha posat l'exemple de les grans formacions, que poden tenir més de 30 integrants i que, per tant, tenen dificultats per encabir-se. Navarra ha explicat que ja han demanat a l'Ajuntament espais públics per poder oferir les classes i els assajos.

En la roda de premsa conjunta que han ofert les escoles de música també hi ha participat la regidora d'Educació, Pilar Gorina, que ha demanat 'tota la confiança' a les famílies perquè l'inici del curs es produeixi amb la màxima normalitat possible.

Les escoles de música estrenyen llaços
Els centres privats estan treballant amb l'Ajuntament la creació d'una xarxa d'escoles de música de Sant Cugat. Es tracta d'una agrupació que hauria de servir per afavorir les sinergies entre les entitats i l'administració.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.