Més de 15.000 alumnes dels centres de Sant Cugat, preparats per iniciar un curs marcat per la Covid-19

Els centres, en col·laboració amb Educació i l'Ajuntament, treballen perquè no s'hagi de tancar cap escola encara que hi sorgeixi algun positiu


  • Comparteix:

Sant Cugat inicia aquest dilluns el curs escolar

Sant Cugat inicia aquest dilluns el curs escolar

El curs escolar comença aquest dilluns amb tots els centres escolars de Sant Cugat oberts i 159 alumnes més que l'anterior i amb un reforç per garantir la seguretat per la pandèmia de la Covid-19. La prioritat de l'Ajuntament, que ha cedit espais municipals a vuit dels 18 centres públics del municipi per garantir el compliment dels protocols de seguretat, ha reforçat la neteja i el personal de consergeria i menjador i ha dotat d'EPIs a les escoles, entre d'altres mesures, és que sigui un espai segur i que no s'hagin de tancar en cap cas.

L'alcaldessa, Mireia Ingla, i la regidora d'Educació, Pilar Gorina, han remarcat en roda de premsa que l'Ajuntament ha posat 'totes les eines disponibles' a disposició dels centres per a què les escoles siguin 'espais segurs'. Això sí, les dues han advertit que 'hi haurà contagis' i s'haurà de confinar part del personal d'algun centre, però que els protocols que se seguiran han d'impedir que cap escola tanqui del tot. Es farà un reforç del servei de neteja i desinfecció, es dotarà els centres que ho demanin d'EPIs, hi haurà un augment del personal de consergeria i monitoratge del temps de migdia, amb subvencions destinades a la contractació d'aquests segons, també hi haurà subvencions per a escoles bressol privades i escoles de música autoritzades, es facilitaran ordinadors portàtils a l'alumnat que no en tingui i es coordinaran les entrades i sortides i tota la logística necessària als centres.

Alumnat
En total, a falta de les dades dels centres privats, a Sant Cugat s'han matriculat, segons dades facilitades pel departament d'Educació, 15.432 alumnes, 8.744 a centres públics (un 56,66%) i 6.688 (un 43,34%) a concertats. D'aquests, 13.854 cursaran ensenyament obligatori, infantil, primària i secundària i la resta, 1.578, són alumnes de batxillerat i cicles formatius. Respecte el curs passat, hi ha un augment que principalment es fa notar a la primària i als centres públics.

Tant el departament com el consistori avisen que les dades són provisionals i poden canviar en les properes setmanes. De fet, Sant Cugat és un municipi on la matrícula viva té una especial importància, amb el nou alumnat que arriba amb el curs ja començat.

Espais municipals cedits
  • Ús de parcs públics i altres zones exteriors per ampliar patis: parc de la Creu (escola Gerbert d'Orlhac); parc de la Guineu (escola La Mirada); espai del parc Turó de Can Mates (escola Turó de Can Mates); carrers adjacents a l'escola Joan Maragall
  • Pista Sant Francesc (escola Collserola)
  • Aules del Casal de Mira-sol (institut-escola Catalunya)
  • Camp de futbol de can Magí (institut Pla i Farreras)
  • ZEM Guinardera (institut CAR)


  • Novetats
    Sant Cugat estrena aquest curs el seu primer institut-escola, el Catalunya situat a Mira-sol, que de moment comptarà amb dues línies de 1r d'ESO, a banda de les de primària i infantil. D'altra banda, el consistori també ha obert dos nous grups a les escoles bressol municipals El Niu i La Mimosa, un fet que fa créixer l'oferta en aquesta etapa educativa amb 18 noves places a la ciutat. També s'estrenarà l'ampliació de l'escola La Mirada, amb la instal·lació dels nous mòduls provisionals que sumen gairebé 700 metres quadrats i s'ha adequat el nou espai de pati del mateix centre.

    Finalment, aquest curs també hi haurà dos grups més de primària, un de 3r a l'escola Joan Maragall i un de 4t a l'escola Pi d'en Xandri.

    Obres i millores:
    Durant aquest estiu l'Ajuntament i la Generalitat han fet obres de millora en 16 centres de la ciutat públics i concertats. Algunes de les més destacades, a banda de l'adequació de l'institut-escola Catalunya i dels nous mòduls de La Mirada, a càrrec del departament d'Educació, són a les escoles bressol El Niu i La Mimosa, a més de la rehabilitació de la coberta del Gerbert d'Orlhac i millores a les entrades i sortides de l'Olivera, La Mirada, l'escola Ciutat d'Alba i l'Avenç, entre d'altres. En total, el consistori ha invertit més de 300.000 euros i la Generalitat prop de 700.000.





    Mireia Ingla

    Que les escoles de Sant Cugat siguin un espai segur vol dir que no hi haurà cap contagi? No. N'hi haurà, haurem de confinar persones. Però hi ha uns protocols que si els complim garantirem que l'escola segueixi tirant endavant, i aquest és l'objectiu.

    Pilar Gorina

    Tindrem moments complicats, sorgiran casos de Covid-19 i caldrà prendre mesures. Demano a les famílies que tinguin paciència i col·laborin amb els centres, com més conscients i responsables siguin, més fàcil serà que poguem tenir un curs amb el màxim de normalitat.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.