Entrades esglaonades, nous accessos i mascaretes, l'inici d'un curs diferent

Tots els centres han pogut obrir i vuit faran servir espais públics per ampliar les instal·lacions


Temes relacionats

Pilar Gorina: 'Ens agradaria créixer a secundària amb més instituts-escola' (15/set/20)

Preguntes i respostes sobre la tornada a l'escola (13/set/20)


  • Comparteix:

Els infants han tornat a les aules aquest dilluns després de sis mesos apartats dels centres escolars. La tornada ha estat marcada per les mascaretes, les entrades esglaonades i el recondicionament dels espais per garantir la distància de seguretat, així com també pels retrobaments. Tots els centres escolars de Sant Cugat han pogut obrir portes a un inici de curs que es preveu que estigui marcat per la Covid-19, però que ha pogut arrencar segons el previst. Així, més de 15.000 alumnes de centres públics i concertats han iniciat el curs nou, que estrena, a més, el primer institut-escola del municipi al Catalunya.

Tot estava a punt a primera hora del matí als centres escolars. Les habituals aglomeracions de les entrades a escoles i instituts s'han substituït en la majoria de casos per cues ordenades, nous accessos habilitats, horaris esglaonats i la revisió de la temperatura dels alumnes. Tot plegat per garantir només el contacte entre els estudiants d'un mateix grup i evitar haver de tancar tot un centre en cas d'un positiu per Covid-19. Famílies i infants no han amagat les ganes que tenien de tornar a l'escola després de sis mesos. En declaracions a Cugat Mèdia, la majoria han expressat que, malgrat la incertesa de la situació, estan satisfets de l'inici de curs.

En el mateix sentit, la directora del nou institut-escola Catalunya, Núria Mora, ha assegurat que l'entrada ha anat molt bé i s'han pogut evitar les aglomeracions, amb una entrada 'tranquil·la' per cinc accessos diferents i utilitzant el camp municipal de futbol del Mira-sol per garantir la distància de seguretat entre grups.

Per poder garantir aquest distanciament, fins a vuit centres han demanat a l'Ajuntament espais públic per ampliar les instal·lacions.
Ús de parcs públics i altres zones exteriors per ampliar patis: parc de la Creu (escola Gerbert d'Orlhac); parc de la Guineu (escola La Mirada); espai del parc Turó de Can Mates (escola Turó de Can Mates); carrers adjacents a l'escola Joan Maragall
  • Pista Sant Francesc (escola Collserola)
  • Aules del Casal de Mira-sol (institut-escola Catalunya)
  • Camp de futbol de can Magí (institut Pla i Farreras)
  • ZEM Guinardera (institut CAR)

  • El curs en xifres
    En total, a falta de les dades dels centres privats, a Sant Cugat s'han matriculat, segons dades facilitades pel departament d'Educació, 15.432 alumnes, 8.744 a centres públics (un 56,66%) i 6.688 (un 43,34%) a concertats. D'aquests, 13.854 cursaran ensenyament obligatori, infantil, primària i secundària i la resta, 1.578, són alumnes de batxillerat i cicles formatius. Respecte al curs passat, hi ha un augment que principalment es fa notar a la primària i als centres públics.

    Tant el departament com el consistori avisen que les dades són provisionals i poden canviar en les properes setmanes. De fet, Sant Cugat és un municipi on la matrícula viva té una especial importància, amb el nou alumnat que arriba amb el curs ja començat.

    Novetats del curs
    Sant Cugat estrena aquest curs el seu primer institut-escola, el Catalunya situat a Mira-sol, que de moment comptarà amb dues línies de 1r d'ESO, a banda de les de primària i infantil. D'altra banda, el consistori també ha obert dos nous grups a les escoles bressol municipals El Niu i La Mimosa, un fet que fa créixer l'oferta en aquesta etapa educativa amb 18 noves places a la ciutat. També s'estrena l'ampliació de l'escola La Mirada, amb la instal·lació dels nous mòduls provisionals que sumen gairebé 700 metres quadrats i s'ha adequat el nou espai de pati del mateix centre.

    Finalment, aquest curs també hi haurà dos grups més de primària, un de 3r a l'escola Joan Maragall i un de 4t a l'escola Pi d'en Xandri.




    Christian Hernández / Vanesa Izquierdo / Isaura Ma

    Nosaltres tenim un nen a quart i un que comença 1r d'ESO. Els tracten com a nens més grans i es nota, sembla que tot està controlat. / Els meus fills han vingut bastant contents, tot i que amb una mica d'incertesa. / Per mi ha anat bastant bé l'entrada. M'agradaria també estar amb altres amics, però no podem i ens hi hem d'acostumar.

    Núria Mora

    Tothom tenia moltes ganes d'aquest dia, ho anàvem preguntant i ens ho deia. Alguns dels més ganapiots deia que no, però en el fons també tenen ganes de relacionar-se en aquest àmbit. Cares d'il·lusió, moltes ganes, les famíles també i molta tranquil·litat. En general, molt bé.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.