35 anys de servei de l'estació de FGC d'Hospital General

L'estació, una de les set que té FGC a Sant Cugat, es va posar en marxa el 1985 per facilitar l'accés al centre hospitalari, construït un any abans


  • Comparteix:

El tram de via on es va construir l'estació d'Hospital General / Foto: FGC

El tram de via on es va construir l'estació d'Hospital General / Foto: FGC

L'estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) d'Hospital General ja té 35 anys. Tot i que el tren ja passava per aquesta zona des del 1918, unint els termes municipals de Sant Cugat i Rubí, el 1985 es va construir l'estació amb l'objectiu de facilitar l'accés i la mobilitat que va generar l'edificació de l'Hospital General de Catalunya un any abans. Es tracta d'una de les set estacions de FGC que hi ha al municipi de Sant Cugat i l'any 2019 s'hi van registrar més de 751.000 persones usuàries.

Durant els dos primers anys des de la seva posada en marxa, el 15 de setembre de 1985, l'estació prestava servei per una sola via. El 1987, amb el desdoblament entre Sant Cugat i Rubí, també va disposar d'andana i d'un pas inferior per connectar els dos costats. De fet, des del mateix any de la seva construcció, es va condicionar una zona d'aparcament que, amb el temps, també han aprofitat els nous residents de les urbanitzacions construïdes a l'entorn. El 1993 l'estació es va adaptar per a persones amb mobilitat reduïda.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.