Es tripliquen les detencions in fraganti per robatoris amb força a domicilis a Sant Cugat

Els robatoris amb força a domicilis es continuen reduint aquest any i es manté el nombre de detencions


  • Comparteix:

Sant Cugat ha registrat fins al 31 d'agost d'aquest any 166 robatoris amb força a domicilis. Es tracta de gairebé un 37% menys que el mateix període de l'any anterior, una reducció que va acompanyada del mateix nombre de detencions, 28. De fet, en quatre anys s'han triplicat el nombre de detencions in fraganti, un fet que evidencia; segons el cap de la comissaria dels Mossos d'Esquadra a Sant Cugat, Manel Rodríguez; els bons resultats de l'operatiu coordinat amb la Policia Local en aquesta matèria i la col·laboració ciutadana. Si es consolida aquesta tendència, el municipi tancarà per tercer any consecutiu amb una reducció d'aquest tipus de delictes.

Així, com ha destacat el sotsinspector Rodríguez, Sant Cugat deixa enrere una dècada de creixement dels robatoris amb força a domicilis. El 2017, el municipi registrava més de 700 robatoris amb força a domicilis, mentre que el 2019 es va tancar amb 454, després de reduir-los un 31% respecte al 2018.

De moment, durant els primers vuit mesos de l'any, la tendència es manté amb un 37% menys d'aquest tipus de delictes. Només a l'estiu, els robatoris amb força a domicilis s'han reduït 28,70% respecte al mateix període de l'any anterior. A més, ho fa de manera generalitzada a tot el territori del municipi.

Per barris
Els robatoris amb força a habitatges han caigut a tots els barris de Sant Cugat, tret de les Planes, on s'hi han produït quatre. Durant el mateix període de l'any anterior, aquest districte no va registrar cap robatori.

Pel que fa a la resta de zones, la reducció en el cas de la Floresta, amb 21 casos entre gener i agost, és del 12,5% i a Mira-sol, amb 37, del 24,5%. La disminució s'accentua especialment a la zona nucli, amb 77 robatoris amb força a habitatges, xifra que suposa una caiguda del 45,4% respecte al mateix període de 2019. En el cas de Valldoreix s'ha comptabilitat 27 casos, un descens del 43,8%.

Detencions
El descens en el nombre de delictes va acompanyat d'una tendència d'augment en les detencions. Durant el 2019, es van efectuar 52 detencions vinculades a robatoris amb força a domicilis, un 30% més que l'any anterior. Durant els primers vuit mesos d'aquest any, s'han materialitzat 28 detencions, el mateix nombre que el mateix període de l'anterior, tot i la reducció de robatoris.

De fet, les detencions in fraganti s'han triplicat en els darrers quatre anys, un fet que Rodríguez atribueix a una bona estratègia policial i a la col·laboració ciutadana.

5 robatoris per cada 1.000 habitatges
Tot i la tendència positiva de l'any, els Mossos d'Esquadra afronten els darrers mesos de l'any, els més conflictius en matèria de robatoris a habitatges per l'augment de les hores nocturnes. És per això que recomanen reforçar les mesures de seguretat als habitatges.

Tot i això, si aconsegueixen mantenir el descens en els robatoris, Sant Cugat tancarà per tercer any amb un descens en el nombre de robatoris i consolidarà la ràtio de cinc robatoris per cada 1.000 domicilis, lluny de les xifres de fa alguns anys.


Manel Rodríguez

Si es consolida a final d'any aquesta reducció, tindrem un tercer any consecutiu de reducció de robatoris. Està bé perquè venim de 12 anys de creixement exponencial. El 2017 va haver-hi 700 robatoris i en el que portem de 2020 són 166.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.