L'estació meterològica del CAR registra l'any més plujós de la seva història

L'any pluviomètric 2019-2020 ha recollit 816,1 litres per metre quadrat


  • Comparteix:

La plaça d'Octavià mullada per la pluja / Foto: Cugat Mèdia

La plaça d'Octavià mullada per la pluja / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat ha registrat l'any més plujós des del 2013, any que es va instal·lar l'estació metereològica al CAR. L'any pluviomètric 2019-2020, que correspon al període comprès entre l'inici de la tardor d'un any i el final de l'època estival de l'any següent, ha recollit 816,1 litres per metre quadrat, la qual cosa suposa un 130,1% més respecte la seva mitjana climàtica del període 1961-1990, que s'estima en 627,3 litres per metre quadrat, segons dades facilitades pel Servei Metereològic de Catalunya.

Tot el país ha superat els respectius valors de la mitjana climàtica del període 1961-1990, i només ho ha fet de forma molt modesta a zones de la Val d'Aran, l'Alt Urgell, la Cerdanya, la Garrotxa, l'Alt Empordà i el Penedès on es pot parlar d'un any pluviomètric amb trets de normalitat. A una gran part del país aquesta ha quedat superada amb més d'un 20% assolint a més de la meitat del territori quantitats acumulades de precipitació que suposen entre un 130% i un 170% respecte de la mitjana. A un 15% del territori s'hi ha superat el 150%, arribant a doblar el valor de la mitjana a punts de l'àrea dels Ports.

De fet, l'abril va ser el mes més plujós dels darrers 107 anys al Parc Natural de Collserola, tant a la part santcugatenca com a la barcelonina. Aquest entorn va arriba a quadruplicar la precipitació normal d'abril superant els 200 litres per metre quadrat.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.