Protesta per un accident laboral mortal a Sant Cugat: 'Ni una mort més en el lloc de treball'

Hora Bruixa, Arran, La Xesca i la CUP exigeixen responsabilitats a l'empresa que va subcontractar el jove que va morir en caure d'una bastida


  • Comparteix:

'Les nostres morts, els seus beneficis'. Sota aquest lema una vintena de persones s'ha concentrat aquest dimarts a la plaça de l'U d'Octubre arran de la mort d'un treballador que va caure d'una bastida a Sant Cugat la setmana passada. Hora Bruixa, Arran, La Xesca i la CUP ha convocat una acció on han lamentat que aquesta no ha estat 'una mort aïllada, sinó que se suma a tantes altres morts fruit d'un sistema que prioritza el capital per sobre de la vida'.

Els manifestants també han lamentat la manca d'informació sobre aquest succés, com per exemple, el nom l'empresa que havia subcontractat la víctima, que no ha transcendit. En aquest sentit, en situacions equivalents, reclamen a les companyies "la responsabilitat que els pertoca". En nom dels manifestants ha intervingut Júlia Somoza, que també ha lamentat que no s'hagi donat a conèixer tampoc el nom del treballador.

Per revertir la situació, reforçar els drets laborals i "posar la vida al centre", els manifestants han reclamat un "canvi sistèmic on la vida passi per davant del capital i del benefici de les empreses" i han exigit "llocs de treball amb drets i condicions laborals que ens permetin viure vides dignes". Tot plegat, perquè no es produeixi "ni una mort més en el lloc de treball".

Entre els assistents a la concentració hi havia el regidor de Participació, Barris i Joventut, Marco Simarro, del grup municipal de la CUP-PC.


Júlia Somoza

La concentració era perquè no es quedés només en una notícia. No tenim més informació sobre l'accident, ni del nom del treballador ni de l'empresa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.