Ja hi ha data per a la reobertura parcial dels consultoris de la Floresta i les Planes

El de la Floresta donarà servei els dimarts i els dijous, i el de les Planes, els dijous


  • Comparteix:

El Casal de les Planes acull el consultori del barri / Foto: Google Maps

El Casal de les Planes acull el consultori del barri / Foto: Google Maps

Els consultoris de la Floresta i les Planes tornen a obrir aquesta setmana. El centre florestà ho farà dos dies a la setmana a partir d'aquest dimarts, i el planenc, un, a partir d'aquest dijous. Així es dona resposta a les demandes veïnals, que exigien que hi tornés a haver atenció mèdica als barris. La plataforma que agrupa els veïns, però, no està satisfeta amb l'obertura, que consideren que s'ha fet d'esquena als barris i que no és suficient per donar resposta a les seves necessitats.

De fet, tant a la Floresta com a les Planes estan valorant convocar un consell de barri extraordinari monogràfic per "interpel·lar" Mútua Terrassa i l'Ajuntament i demanar-los explicacions sobre aquests equipaments. Ho ha explicat a Cugat Mèdia un dels membres de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de les Planes, Ramon Piqué, que ha assenyalat que l'obertura no respon a les seves demandes, ja que abans de la pandèmia els consultoris estaven atesos per més personal i obrien cada dia.

És una perspectiva compartida per Marea Blanca. Tot i que considera una bona notícia l'obertura, la membre del col·lectiu Assun Reyes veu aquesta reobertura "absolutament insuficient". "Els edificis oberts sense un contingut important d'atenció a la ciutadania no té massa sentit, i el que estan proposant és un tema de mínims" reflexiona en declaracions a Cugat Mèdia. L'exregidora creu que la ciutadania se sent "desconcertada" i que està "desprotegida". Reyes va més enllà i aposta perquè es reforci la sanitat pública, així com perquè es tingui en compte tant la ciutadania com el personal sanitari a l'hora de prendre decisions.

"Ens agradaria que fos una mica més del que s'ofereix, però si fem una mirada de ciutat i de territori es pot entendre que obrin paulatinament". És la reflexió que fa la regidora de Salut, Gemma Aristoy, que apunta a la càrrega de feina al CAP Valldoreix amb les proves PCR a les escoles com a un dels motius que no permet als centres funcionar a tota màquina. La republicana ha explicat que el govern s'ha cuidat de fer arribar a Salut totes les inquietuds dels veïns i aposta per seguir reforçant la pública.

El consultori de la Floresta obrirà els dimarts de vuit del matí a dues del migdia i els dijous de tres a vuit de la tarda. El de les Planes donarà servei els dijous de deu del matí a dues del migdia. El personal que atendrà el centre serà d'infermeria en els dos casos, però en el de la Floresta també hi haurà personal d'admissions. Els dos consultoris estaven tancats des del març.

De moment l'Ajuntament seguirà facilitant la mobilitat des de les Planes i la Floresta als CAP de referència dels veïns.






Ramon Piqué

Lamentem la manera com s'ha portat el tema i els serveis que acaben obrint, que són mínims, parcials i no són el que havíem demanat.

Assun Reyes

És una bona notícia, però és absolutament insuficient. Edificis oberts sense un contingut important d'atenció a la ciutadania és una proposta absolutament de mínims.

Gemma Aristoy

Per a nosaltres i per als veïns, ens agradaria que fos una mica més. Però si fem una mirada de ciutat i de territori es pot entendre que s'obri paulatinament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.