L'AFA de La Mirada, en contra de la campanya 'demagògica' de SOS Bosc Volpelleres

L'associació de familiars de l'escola defensa la ubicació del centre en aquest espai del barri


Temes relacionats

2.700 signatures contra el projecte de La Mirada al Bosc de Volpelleres ( 5/oct/20)

Mireia Ingla: 'La Mirada és de les poques escoles que menys dificultat d'espai té' (29/set/20)

A Sant Cugat es prioritza l'educació o el medi ambient? (28/set/20)

Així són per dins els mòduls nous de l'escola La Mirada (13/set/20)

En marxa la instal·lació dels nous mòduls de l'escola La Mirada (13/jul/20)

Ingla: 'Les famílies de La Mirada tenen tota la raó en estar enfadades, disgustades i decebudes' (28/feb/20)


  • Comparteix:

Així serà l'escola La Mirada quan estigui ubicada al seu emplaçament definitiu al bosc de Volpelleres / Foto: Ajuntament

Així serà l'escola La Mirada quan estigui ubicada al seu emplaçament definitiu al bosc de Volpelleres / Foto: Ajuntament

L'AFA La Mirada considera 'desproporcionada' i 'demagògica' l'acció de SOS Bosc Volpelleres de recollida de signatures contra el futur projecte de construcció del centre escolar en aquest indret del barri, a tocar de l'institut Leonardo da Vinci. Els familiars d'alumnes de l'escola apunten que hi ha 'biaix ideològic' en les comunicacions d'aquesta plataforma perquè 'no s'informa de les mesures compensatòries que preveu el pla de l'Ajuntament i que suposen la replantació de més de 520 arbres'.

De fet, l'AFA explica que s'utilitza la paraula 'bosc" de "forma demagògica" ja que, assegura, l'espai és "un parc equipat, en sòl urbà, anomenat Bosc de Volpelleres" i el projecte de construcció de l'escola no afecta a tot l'entorn natural "sinó a una parcel·la que n'ocupa un 7%", explica l'AFA en un comunicat.

L'AFA alerta que "qualsevol retard, que se sumaria als ja acumulats, dificultaria encara més poder arribar a tenir les instal·lacions típiques d'una escola, repercutint seriosament en la qualitat de l'educació dels infants".

En el comunicat, la presidenta de l'AFA, Elisenda Casanelles, defensa que les famílies de La Mirada "es caracteritzen pel respecte al medi ambient" i prova d'això és que aposten per educar els infants en un entorn natural ja que creuen que "farà que creixin amb uns valors que els permeti prendre les decisions del futur des d'una empatia mediambiental".

L'AFA ha volgut manifestar el seu desacord "en les formes de SOS Bosc Volpelleres" que, asseguren, ja els hi van fer arribar als seus representants en una reunió que tenia per objectiu apropar punts de vista i en la qual, explica, van pactar unes accions conjuntes. És per això que l'AFA critica la campanya de SOS Bosc Volpelleres perquè "incompleix" de "forma unilateral" tot el pactat, fet pel qual, diu l'AFA, "demostra la seva incapacitat a l'hora de veure l'angoixa i preocupació que suposa haver d'educar els infants en la precarietat i provisionalitat dels mòduls, encara més en temps de pandèmia".



  • Comparteix:

COMENTARIS

Qui ha de ser capaç, de resoldre el conflicte , evident, es l’actual Ajuntament, escoltant les parts i buscant un consens, i de moment es prou evident que no ho està fent.

Pere Ferrer Morello. Enviat el 7/oct/20


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.