Sant Cugat registra la pitjor xifra de risc de rebrot de tota la pandèmia

Hi ha 353 infectats per cada 100.000 habitants, quan l'anterior xifra va ser el 26 de març amb 335


  • Comparteix:

Test PRC / Foto: ACN

Test PRC / Foto: ACN

El risc de rebrot de la Covid-19 a Sant Cugat continua creixent, i ja ha superat el sostre al qual es va arribar en el moment més crític del confinament. El 26 de març l'índex d'infectats cada 100.000 habitants es va situar als 335 i des d'aquell dia va anar baixant fins el 21 de juny, que va ser de zero. Les dades d'ahir diuen que el risc ha arribat als 353. La velocitat de reproducció ha crescut lleugerament i se sumen 33 casos confirmats més en 24 hores.

Des de l'inici de la pandèmia, 1.557 santcugatencs s'han infectat de la Covid-19, i 186 han mort. Actualment, hi ha set pacients ingressats, un d'ells a la UCI.

Amb aquestes xifres, la velocitat de reproducció és d'1,67 i continua creixent. S'ha de tenir en compte, però, que ara s'identifiquen més casos de Covid-19 perquè es fan més proves PCR i que el sistema sanitari no està igual de tensionat com durant l'inici de la pandèmia, com indiquen les dades d'ingressos hospitalaris.

A més, l'edat mitjana dels afectats s'ha anat reduint. A l'inici de la pandèmia se situava als 50,46 anys, mentre que ara és de 36,51 anys.

Evolució de la tendència del risc de rebrot a Sant Cugat / Foto: Salut
Evolució de la tendència del risc de rebrot a Sant Cugat / Foto: Salut


Incidència a Catalunya i la comarca
La situació de Sant Cugat s'emmarca en un context similar d'empitjorament a tot Catalunya. El risc de rebrot a Sant Cugat se situa 120 punts per sobre de la mitjana catalana i totes les àrees de salut del país superen els 200 punts, menys la Metropolitana Sud. També supera la mitjana catalana en velocitat de reproducció, que a Catalunya és d'1,21, molt per sota de l'1,67 del municipi.

En comparació amb la mitjana de la comarca, la ciutat també registra índexs superiors. Al Vallès Occidental, el risc de rebrot és de 295 casos cada 100.000 habitants i la velocitat de reproducció arriba a l'1,26.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.