Sant Cugat amplia l'oferta a l'Oh!Ficina Jove per potenciar l'atenció a la franja entre 12 i 29 anys

L'Ajuntament vol acostar tots els serveis als prop de 20.000 santcugatencs d'aquesta edat, que consideren "menystinguts"


  • Comparteix:

L'Oh!Ficina Jove de Sant Cugat està al Casal Torreblanca / Foto: Cugat Mèdia

L'Oh!Ficina Jove de Sant Cugat està al Casal Torreblanca / Foto: Cugat Mèdia

L'Oh!Ficina Jove disposarà d'una nova assessoria per atendre les necessitats de les famílies amb adolescents. Una nova eina d'atenció amb especialistes que se suma a les cinc assessories que ja ofereix l'oficina, situada al Casal Torreblanca, que es vol convertir en el punt de referència de la ciutat per a tota aquesta franja, d'entre els 12 i els 29 anys, pel que fa a l'orientació, acompanyament i informació. Des del govern asseguren que l'àrea de Joventut estava 'menystinguda', tenint en compte el gruix de població a qui ha de donar servei, de prop de 20.000 persones.

De fet, aquesta campanya, presentada pels regidors de Joventut Alba Gordó i Marco Simarro, és "una declaració d'intencions" per difondre i ampliar la demanda dels serveis de què ja disposava l'oficina i augmentar els recursos per a una atenció el màxim personalitzada possible. A més, en un moment com l'actual, expliquen els regidors, la incertesa de la pandèmia fa "més necessari que mai" aquest assessorament en una etapa de desenvolupament.

La nova assessoria, anomenada 'Parlem-ne', està adreçada a famílies d'adolescents per a què puguin expressar neguits i preocupacions, "per minses que siguin" i comptar amb un acompanyament. Una necessitat detectada per l'Ajuntament per a la resolució de conflictes domèstics i familiars, que ja compta amb un servei concret que se suma als existents: assessoria acadèmica, laboral, de drogues i pantalles, de mobilitat internacional i d'orientació personal.

L'objectiu és augmentar les 3.000 consultes anuals que s'atenen fins ara a l'oficina. El servei és gratuït i confidencial i pot ser presencial, amb cita prèvia, al correu electrònic oficinajove@santcugat.cat, al telèfon 93 544 19 65 i al Whatsapp 667 410 731. A més, pel context actual de pandèmia, l'assessorament també es pot fer en línia a través de plataformes virtuals.




Marco Simarro

Creiem que fa massa anys que l'àrea de Joventut era, al nostre parer, menystinguda, amb pocs recursos tenint en compte la quantitat de gent a qui ha de fer servei. Avui és una primera posada en escena i una declaració d'intencions que aquesta regidoria ens la creiem.

Alba Gordó

Posem aquest servei també a l'abast de famílies. Ho visibilitzem i dediquem uns recursos per a què tothom, per poc que sigui, que tingui dubtes, es dirigeixi a l'Oh!Ficina Jove.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.