Les noves restriccions per frenar la Covid-19 a Sant Cugat, a punt de posar-se en marxa

El consistori concretarà avui com s'aplicaran al municipi, i podràs seguir la roda de premsa en directe a Cugat Mèdia


Temes relacionats

La restauració de Sant Cugat fa costat al sector de l'oci nocturn (14/oct/20)

Sant Cugat millora les dades de Covid-19, però el risc de rebrot es manté molt alt (13/oct/20)


  • Comparteix:

Les mesures volen aturar els contagis / Foto: Cugat Mèdia

Les mesures volen aturar els contagis / Foto: Cugat Mèdia

Les noves restriccions per reduir els contagis de Covid-19 a una quinzena de municipis del Vallès Occidental, entre ells Sant Cugat, estan a punt d'entrar en vigor. Les mesures, aprovades pel Procicat i que es posaran en marxa quan es publiquin al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), s'aplicaran durant 15 dies. Les restriccions afecten, sobretot, el sector dels serveis com la restauració, el comerç i els actes amb assistència de públic, i inclouen la recomanació d'evitar al màxim l'activitat social. L'Ajuntament té previst explicar aquest dimecres en roda de premsa com s'aplicaran aquestes mesures al municipi. La roda de premsa es podrà seguir en directe pel perfil de Twitter de Cugat Mèdia.

Els municipis afectats per la resolució, a part de Sant Cugat, són: Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, Matadepera; Polinyà, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Quirze del Vallès, Sentmenat, Terrassa i Viladecavalls.

Salut demana quedar-se a casa
En aquestes poblacions es demana a la ciutadania que es quedi a casa tant com pugui i que redueixi al màxim l'activitat social i limiti els contactes, tant com sigui possible, a les persones que integren el grup de convivència habitual. Es recorda que continuen prohibides les reunions socials de més de 6 persones.

Limitació de l'assistència
Els actes religiosos com casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres, han de limitar l'assistència al 50% de l'aforament; i en l'àmbit de l'hostaleria i restauració, s'elimina el consum en barra i sempre s'ha de realitzar a la taula. També es limita l'aforament tant a l'interior com a l'exterior un 50%. L'horari de tancament d'aquests establiments és a la una de la matinada com a màxim. Sempre que sigui possible, s'ha d'utilitzar preferiblement servei a domicili i comandes per emportar. Ara bé, aquesta mesura pot variar si prospera la proposta del govern de tancar bars i restaurants durant 15 dies.

Pel que fa a l'activitat comercial, s'ha de dur a terme evitant qualsevol aglomeració, i tant en espais tancats com en espais a l'aire lliure, la distància física de seguretat s'establirà en un metre i mig. L'aforament màxim permès és l'equivalent a 2,5m2 per persona.

Mesures de prevenció als centres de treball i foment del teletreball
Cal també intensificar les mesures de prevenció i higiene als centres de treball, adoptant mesures de neteja i desinfecció, i garantint la ventilació dels espais i edificis; posar a disposició dels treballadors aigua i sabó o gels hidroalcohòlics; garantir les distàncies de seguretat interpersonals i l'ús de mascareta obligatori; i adoptar mesures per evitar la coincidència massiva de persones, tant treballadors com clients o usuaris. Quan la naturalesa de l'activitat sigui possible, cal potenciar l'ús del teletreball.

Cultura segura
Es poden dur a terme les activitats culturals d'arts escèniques i musicals, cinema o exposicions tant en recintes estables, com ara teatres, cinemes, carpes de circ o similars, com a l'aire lliure sempre que l'aforament no superi el 70%. L'aforament de les activitats esportives també es limita a un 50%, sempre seguint els plans treballats en l'àmbit del Procicat.

Risc de rebrot a Sant Cugat
El risc de rebrot de Covid-19 a Sant Cugat ha baixat més de 130 punts aquest cap de setmana i se situa a 220,96. Tot i que el risc encara és molt alt, per sobre de 200, les dades a la ciutat trenquen amb la tendència de Catalunya i també del Vallès Occidental, on se superen els 300 punts en els dos casos. Salut ha confirmat una nova mort per Covid-19 a Sant Cugat, registrada aquest dissabte, i ja se'n comptabilitzen 187 des de l'inici de la pandèmia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.