Resignació entre els comerciants de Sant Cugat per les restriccions de l'aforament al 30%

Sant Cugat Comerç considera que les botigues no són un focus d'infecció


Temes relacionats

[FAQS] Què es pot fer i què no es pot fer amb les noves restriccions (14/oct/20)

La restauració de Sant Cugat titlla d''estocada mortal' la decisió de la Generalitat de tancar bars i restaurants per frenar la Covid-19 (15/oct/20)


  • Comparteix:

El comerç de Sant Cugat afronta les mesures amb resignació / Foto: Cugat Mèdia

El comerç de Sant Cugat afronta les mesures amb resignació / Foto: Cugat Mèdia

L'aforament als comerços quedarà reduït al 30% aquest divendres. És una de les mesures que posarà en marxa la Generalitat durant 15 dies per frenar la Covid-19 i que des de Sant Cugat s'assumeix amb resignació. Els establiments consultats per Cugat Mèdia consideren que s'adaptaran a les indicacions, les quals consideren que són pel 'bé dels clients'. Des de Sant Cugat Comerç (StC), però, han rebut amb sorpresa l'anunci, ja que no consideren que les botigues siguin un focus d'infecció.

Segons explica el gerent de Sant Cugat Comerç, Jesús Carballo, a Cugat Mèdia, els comerciants "des del primer dia hem actuat seguint les restriccions dictades per les autoritats sanitàries, i hem complert els aforaments i creiem que no és just". Carballo considera que no els afectarà tant la restricció de l'aforament com la resta de mesures anunciades aquest dimecres, ja que si hi ha menys gent al carrer, entraran menys a les botigues, i a més veure cues al carrer convida menys a comprar, assegura.

De totes maneres, igual que han fet des del primer dia de la pandèmia, fins que no vegin les mesures restrictives publicades al DOGC, no faran cap canvi als comerços. I pel que fa a la campanya santcugatenca de promoció del comerç local anomenada 'Gràcies, compra a Sant Cugat' que regala vals de 20 euros a tots els ciutadans, Jesús Carballo creu que es veurà afectada. "Nosaltres ja pensàvem que era un temps massa curt, i ara amb les restriccions i les cues, encara es veurà més afectat. Potser caldria allargar el període de temps, però serà difícil perquè en el text de la subvenció ja està fixada la durada".

En els petits comerços del nucli urbà de Sant Cugat s'assumeixen les restriccions amb resignació. Des del celler Cal Caballu, Toni Samsó assenyala com a principal maldecap la gestió de les cues. Tot i això, ha mostrat el seu compromís amb seguir les mesures, ja que són "pel bé dels clients". En la mateixa línia pensa la dependenta de la botiga de roba Mooi Marta Capdevila, que fa una crida a la responsabilitat de tothom, tant clients com comerços, per contribuir en la millora de la situació sanitària. La preocupació, però, també hi és. Des de la botiga Blanccolor, Carme Lerma creu que les mesures posen "pals a les rodes" a l'hora de "tirar endavant" l'activitat comercial.




Jesús Carballo

No és només això el que afecta el comerç. Si la mobilitat queda limitada, afecta a què la gent visiti les botigues.

Comercials

Entenem que és pel bé dels nostres clients. Intentarem fer-ho entendre amb la gent. / Ens hem d'adaptar a la situació. És cosa de tots ser responsables. / No ens deixa treballar ni tirar endavant, són pals a les rodes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.