L'EMD de Valldoreix vol que l'enderrocament d'una de les cases de la cruïlla de Costers amb Sant Francesc vagi a càrrec de la propietat

A instància judicial, l'EMD va enderrocar una de les tres cases i ara demana que la propietat tiri a terra la que no està habitada


  • Comparteix:

Les cases es troben a la cruïlla dels carrers Costers i Sant Francesc / Foto: Maps

Les cases es troben a la cruïlla dels carrers Costers i Sant Francesc / Foto: Maps

L'EMD de Valldoreix requereix a l'empresa Bei Barcelona, propietat de les cases a la cruïlla entre els carrers Costers i Sant Francesc, que enderroqui l'immoble que no està ocupat. Ho fa amb un decret de presidència on dona dos mesos a la companyia per executar la demolició i 15 dies per presentar un projecte dels treballs. Si Bei Barcelona no efectua l'enderroc, ho farà la mateixa EMD per la via subsidiària i al seu càrrec, tal com ha requerit el jutjat contenciós administratiu número 10 de Barcelona.

De les tres cases que hi havia a la cruïlla, una d'elles ja va ser demolida, en uns treballs que van anar a càrrec de l'administració descentralitzada. Segons la propietat, una de les cases està ocupada fins a l'1 de desembre de l'any que ve; en aquest sentit, l'EMD reclama a Bei Barcelona la confirmació que aquest immoble segueix arrendat. Per això, al decret de presidència es demana al jutge que se suspengui l'enderrocament d'aquesta casa.

La demolició de les cases ve instada per diverses sentències que determinen que la construcció es va fer amb llicències de reparcel·lació i obres "fraudulentes". El cas neix al 2002 quan dos veïns van denunciar la reparcel·lació i la construcció il·legal de tres cases. Malgrat que l'assumpte va quedar arxivat el gener de 2014, el recurs d'apel·lació dels denunciants va ser estimat pel tribunal, que va condemnar l'EMD a demolir els habitatges.

L'EMD ha explicat a Cugat Mèdia que el president de l'administració descentralitzada i responsable de la cartera d'Urbanisme, Josep Puig, no farà declaracions fins que no acabin les converses amb l'empresa BEI Barcelona per l'execució de l'enderroc.

Bei Barcelona
La propietat de les cases és de l'empresa Bei Barcelona, que no és la primera vegada que afronta un enderrocament del seu patrimoni. El 2007 es van demolir els polèmics 'tres xalets' construïts il·legalment en zona verda a Valldoreix el 2001. L'actuació, executada de forma subsidiària per l'EMD, complia una sentència del TSJC que anul·lava de ple dret les llicències atorgades. Les cases es van construir en zona verda amb una llicència de rehabilitació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.