[Crònica] Persianes abaixades, cadires amuntegades i cafès en tassa de paper

Les primeres hores de les noves restriccions a Sant Cugat s'han viscut a Sant Cugat amb alguns moments de confusió


Temes relacionats

[FAQ] Què es pot fer i què no es pot fer amb les noves restriccions (16/oct/20)

Dues setmanes sense bars ni restaurants (16/oct/20)


  • Comparteix:

Passejar a primera hora de matí pels carrers de Sant Cugat aquest divendres no ha sigut igual que en dies anteriors. Les terrasses dels bars i restaurants de Sant Cugat han tornat a tancar obligades per la pandèmia de la Covid-19, després de gairebé cinc mesos obertes. Els restauradors, i també clients, encara sense tenir del tot clar què es pot i què no es pot fer, s'han adaptat a la nova situació amb resignació, i també amb instants de confusió. Cugat Mèdia ha recollit l'ambient als establiments del centre de la ciutat en el primer matí en què les mesures per frenar els contagis s'han fet efectives.

Ben d'hora al matí, només alguns bars han decidit obrir com cada dia, sabent que no seria com cada dia. A partir d'avui i durant 15 dies, com a mínim, només podran preparar comandes per emportar. Cap client pot asseure's a fer el cafè amb llet, ni a dins ni a la terrassa, on s'amunteguen les taules i cadires esperant que les xifres de la covid millorin. Solució? Agafar el cafè amb la tassa de paper per emportar, i asseure's al banc de la plaça més proper.

Malgrat que la majoria de responsables dels bars sabien que a partir de la passada mitjanit ja no podien acollir clients com sempre, el ball de decisions i de modificacions del dijous a la tarda ha creat certa confusió entre els restauradors. A la Rambla del Celler ens n'hem trobat un que sí que tenia clients asseguts a dins a primera hora del matí. "No ho tinc molt clar, de moment si entra algú el deixo entrar".

Els bars i restaurants de Sant Cugat, i Catalunya, han fet un viatge en el temps, d'uns cinc mesos enrere, quan encara estàvem a la fase 1 del desconfinament. Només menjar per emportar i/o servei a domicili. Molts ja han decidit no apujar la persiana avui sense saber quan ho podran tornar a fer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.