El govern espanyol estudia aplicar un toc de queda com a França

La Generalitat no s'ho planteja encara, però a finals de setmana veuran si calen mesures "dràstiques"


  • Comparteix:

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d'avui / Foto: ACN

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d'avui / Foto: ACN

El govern espanyol estudia aplicar un toc de queda però remarca que per fer-ho caldria declarar l'estat d'alarma. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha explicat que valora aquesta opció però ha remarcat que la decisió 'no està ni molt menys presa' i abans vol analitzar-ho amb les Comunitats Autònomes. En aquest sentit, la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha afirmat que el Departament de Salut té sobre la taula la possibilitat d'un toc de queda però que no s'ha pres cap decisió sobre aquesta qüestió.

Salvador Illa no vol declarar l'estat d'alarma sense comptar prèviament amb el suport suficient al Congrés dels Diputats per tenir l'opció d'allargar la mesura més enllà de 15 dies. En roda de premsa aquest dimarts després del Consell de Ministres, Illa ha afirmat que caldrà discutir l'àmbit d'aplicació territorial del toc de queda: "Pot adoptar-se a tot el territori o només a una part", ha afirmat.

Illa ha insistit que abordarà la qüestió del toc de queda amb les comunitats autònomes i està a l'espera de veure quines ho demanen. El Ministeri de Sanitat té una reunió prevista amb la Comunitat de Madrid aquesta tarda, dimecres es reunirà amb les comunitats en una interterritorial dedicada a la situació de les universitats amb el ministre Manuel Castells i dijous a les quatre de la tarda autonomies i ministre de Sanitat faran una robada ordinària de la interterritorial.

Segons la portaveu de la Generalitat, Meritxell Budó, volen escoltar què proposa el Ministeri en les pròximes hores i ha afegit que el Govern no descarta cap mesura. A finals de setmana serà el moment, segons Budó, d'analitzar si el tancament de bars i restaurants és suficient o calen mesures "addicionals".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.