Les famílies de l'escola l'Avenç, decebudes amb l'Ajuntament després de l'última reunió

Els tres regidors que van assistir a la trobada virtual van comunicar que dimarts que ve s'aprovarà el pla inicial de les noves mesures de seguretat


Temes relacionats

Una enquesta entre les famílies de l'Avenç assenyala que un 60% només accepta deixar els infants a la porta (21/oct/20)

Malestar a l'Avenç per les actuacions d'arranjament de la zona ( 6/oct/20)


  • Comparteix:

Los obres d'instal·lació de les pilones al camí de l'escola l'Avenç fa dues setmanes. / Foto: Cugat Mèdia

Los obres d'instal·lació de les pilones al camí de l'escola l'Avenç fa dues setmanes. / Foto: Cugat Mèdia

El desacord entre els pares i mares de l'escola l'Avenç i l'Ajuntament de Sant Cugat segueix enquistat. Aquest dijous hi va haver una reunió entre la direcció de l'escola, regidors, l'AFA, a més d'un grup de mares i pares que han capitanejat les queixes. Les famílies se senten decebudes perquè consideren que l'ajuntament no els escolta ni fa cas a les seves peticions. El consistori els va comunicar que dimarts que ve la Junta de Govern aprovarà inicialment el pla de seguretat, com per exemple un canvi en els sentits de la via: entre la Rabassada i el carrer Comte només es podrà circular en sentit escola, i l'únic tram de doble sentit serà entre Comte i el centre escolar.

L'Ajuntament també s'ha compromès amb les famílies de l'escola Avenç a què, aquelles que ho desitgin, puguin portar els infants en cotxe fins a la porta de l'escola. Aquest compromís, però, va trobar els recels de les famílies presents, ja que consideren que, amb les mesures noves que volen aplicar, aquest dret es veurà molt limitat, com per exemple, la instal·lació de pilones per garantir un espai segur per al pas dels infants. Amb aquest element dissuadeix l'aparcament de vehicles. Ara bé, amb la situació sanitària, s'han habilitat zones d'entrada al bosquet i les famílies no podran deixar-hi el cotxe a prop.

A la reunió hi van assistir, per part de l'Ajuntament, la regidora d'Educació, Pilar Gorina; el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà i Habitatge, Francesc Duch; i el regidor de Mobilitat i Transport, José Gallardo; a més del director de Territori, Xavier Ludevid; el cap de Mobilitat, Xavier Muratet; i Oriol Cisteró, assessor del tinent d'alcaldia Duch.

"Ells sempre diuen que la possibilitat de portar el nen fins a la porta sempre la tindrem, però clar, aquesta possibilitat ens l'estan limitant molt. No crec que hi hagi hagut tants problemes de mobilitat fins ara com per treure els cotxes d'allà com sigui", ha explicat a Cugat Mèdia una de les mares presents a la reunió, Glòria Remesar.

La presidenta de l'AFA, Ana Otero, considera, també en declaracions a aquest mitjà, que "l'Ajuntament ja té molt clar el pla previst per als accessos rodats". Otero explica que l'Ajuntament estudia diferents opcions per facilitar que els vehicles puguin parar: o bé en un espai a la cruïlla entre Crist Treballador i Comte o bé ampliant la zona de desencotxament que hi ha a Crist de Llaceres, potenciant el caminet. Respecte aaquesta via, la presidenta de l'AFA admet que s'hi han fet millores, però en reclama més per garantir l'accessibilitat, sobretot la il·luminació.

Glòria Remesar, respecte al desencotxament a la Rabassada, explica que l'Ajuntament no havia pensat en com es faria el camí de tornada dels infants. "Els vam preguntar, 'el nen que has desencotxat al matí, com l'avises perquè vingui un altre cop en aquest punt a la tarda?' I la seva resposta va ser 'doncs no ho havien pensat', i ens van dir 'ens heu deixat descol·locats'".

Otero assenyala que els pares no estan satisfets amb la situació actual: "No hi havia cap tipus de problema fins que es va retirar l'asfalt que hi havia", subratlla.






Ana Otero

L'Ajuntament diu que el pare o mare que vulgui podrà accedir fins a la porta de l'escola com fins ara. També s'habilitarà una zona d'encotxament entre la Rabassada i Comte i els alumnes podran anar a peu.

Glòria Remesar

"Els pares estem enfadats perquè no se'ns pregunta mai, per què es treuen llocs de pàrquins perquè no tenim cap altre opció. No es una escola que hi puguis anar fàcilment caminant".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.