Ocupen el Centre Social i Sanitari per reclamar la reobertura total dels consultoris de les Planes i la Floresta

Resposta veïnal a l'obertura parcial dels dos centres


  • Comparteix:

Nova acció de protesta per reclamar la reobertura total dels consultoris de les Planes i la Floresta. En aquesta ocasió, cinc veïns han ocupat el Centre Social i Sanitari 'com a resposta a Salut i a Mútua Terrassa' per la decisió d'obrir només de manera parcial i tenen la intenció de quedar-s'hi fins dilluns. Una seixantena de persones s'ha quedat a l'exterior donant suport a la protesta i reclamant una 'sanitat pública i de qualitat'. En un manifest que han fet arribar als mitjans de comunicació, els veïns volen refermar 'la defensa de la sanitat pública com un dret i no pas com un privilegi' i reclamen també 'l'assignació individualitzada de metges i infermeres de capçalera'.

La protesta ha arrencat a les set de la tarda amb una seixantena d'assistents a les portes del consultori florestà. En la lectura del manifest s'ha donat a conèixer la intenció d'efectuar l'ocupació de l'espai i cinc persones s'hi han tancat. Passats dos quarts de nou, han arribat diverses dotacions dels Mossos d'Esquadra i dues de la Policia Local, que, després de negociar amb els veïns del barri, han marxat sense tramitar-los cap denúncia, tot i que sí que han identificat les persones que es troben a l'interior.

Marta Galindo, veïna de la Floresta i una de les cinc persones que ha ocupat el consultori, ha defensat que això serà "una acció continuada" i que és "el final" d'una sèrie de gestions administratives i tràmits per "intentar qualsevol altra sortida". Així i tot, ha remarcat que se senten "desatesos" i que els sembla "vergonyós i una presa de pèl" que el Centre Social i Sanitari només obri un matí i una tarda a la setmana amb l'atenció d'una persona administrativa i una infermera, però sense cap metge.

Els consultoris de la Floresta i de les Planes obren de manera parcial i l'horari és els dimarts i dijous (el de les Planes només dijous) de vuit del matí a dues del migdia i de tres a vuit de la tarda.

La intenció dels manifestants és estar tancats al consultori fins dilluns. De moment, les persones que han ocupat el consultori es queden la nit d'aquest dijous però s'ha demanat suport a la resta de manifestants per garantir l'ocupació fins al dilluns, quan té lloc un consell de barri extraordinari per tractar aquest tema.

Reaccions
De moment, l'única que s'ha pronunciat sobre aquestes reivindicacions ha estat la consellera de Salut, Alba Vergés. En declaracions a 'Els matins' de TV3, Vergés ha assegurat que tot i que els hi agradaria tenir "tot obert", "no és possible per la pandèmia". La consellera s'ha compromés a parlar amb l'Ajuntament i els veïns.


Manifest





Marta Galindo

S'està demanant a la nostra gent gran que se'n vagi a vacunar agafant un transport públic deficitari fins al centre de Sant Cugat. Estem desatesos i això no pot ser, som 7.000 persones. Fins aquí. Ens sembla vergonyós i una presa de pèl que un matí i una tarda a la setmana vingui una persona administrativa i una d'infermeria.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.