Sant Cugat tindrà un hort urbà amb cultiu de permacultura i bosc comestible

L'hort s'ubicarà en un solar municipal de l'avinguda de les Roquetes i el gestionarà l'Associació CRAC de La Floresta


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'un hort urbà a Sant Cugat / Foto: Localpres

Imatge d'arxiu d'un hort urbà a Sant Cugat / Foto: Localpres

El nombre d'horts urbans a Sant Cugat augmenta amb un nou espai impulsat per l'Ajuntament i que s'ubicarà a l'avinguda de les Roquetes, en un solar municipal de 3.900 metres quadrats. El nou hort urbà estarà gestionat per l'Associació cultural CRAC de La Floresta, que vol enfocar la tipologia de cultiu cap a la permacultura i bosc comestible, convertint-lo, així, en el primer hort urbà amb aquest tipus de cultiu a la ciutat. Els treballs d'adequació que durà a terme el consistori, inclouen la millora del terreny, la instal·lació de reg, la definició de parcel·les de cultiu, la instal·lació de caseta d'eines i el tancament perimetral i l'adequació d'una rampa d'accés per complir condicions d’accessibilitat. Es preveu que les obres tinguin un cost d'uns 75.000 euros i encara estan en procés de licitació.

Aquest nou hort urbà s'ha adjudicat per concurs públic a l'Associació cultural CRAC de La Floresta. L'espai estarà dividit en dos: per una banda, diverses parcel·les per la permacultura, agricultura permanent que busca el manteniment d'ecosistemes agrícoles productius; i per l'altra el bosc comestible que consistirà en la plantació de fruiters variats que vagin donant fruita tot l'any.

Més de 8.000 metres quadrats dedicats a horts urbans
Sant Cugat ja disposa de més de 8.000 metres quadrats d'horts urbans, un projecte que es posa en marxa el 2016 amb l'hort comunitari de Mira-sol que serveix com a experiència pilot del Programa Cultiva't. El mateix any s'aprova la primera convocatòria per a la utilització temporal de terrenys per a horts urbans que van ser adjudicats a l'AAVV de Volpelleres i a l'Ateneu Santcugatenc

Entre novembre de 2017 i abril de 2019 s'han posat en marxa els horts del parc Ildefons Cerdà, els horts del Turó de Can Mates i els Horts del carrer Amposta Nord. En els propers mesos, l'Ajuntament executarà les obres per engegar els horts del carrer Andana i els horts de l'avinguda de les Roquetes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.